Slovenija

Zaslišali Jamnika in Bizjaka

Ljubljana, 24. 05. 2007 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Parlamentarna komisija, ki preučuje domnevno sporne prodaje deležev KAD in SOD, ni ugotovila nasprotujočih trditev.

Parlamentarna preiskovalna komisija, ki preučuje domnevno sporne prodaje deležev Kapitalske družbe (KAD) in Slovenske odškodninske družbe (SOD) v 83 gospodarskih družbah, na današnjem zaslišanju nekdanjega predsednika upravnega odbora SOD Gorana Bizjaka in nekdanjega predsednika uprave KAD Boruta Jamnika ni opazila nasprotujočih trditev glede na dokumentacijo, ki jo ima komisija, je po seji povedala predsednica komisije Polonca Dobrajc (SDS).

Pred komisijo je že nastopil nekdanji predsednik uprave KAD Jože Lenič
Pred komisijo je že nastopil nekdanji predsednik uprave KAD Jože Lenič FOTO: POP TV

Bizjaka, ki je SOD tudi nekaj časa vodil, je komisija zaslišala glede prodaj deležev v 27 družbah v času njegovega delovanja. Med drugim gre za prodajo deležev v Gorenju, Autocommerceu, Salonitu, Pivovarni Union, Leku, DZS, Gorenjskem tisku..., je dejala Dobrajčeva. Jamnika pa so člani komisije spraševali o prodaji deležev v šestih družbah, in sicer Gorenju, Kolinski, SCT, DZS, Grand hotelu Toplice n Hotelu Lev.

Pred preiskovalno komisijo, ki je začela delovati 16. januarja lani, so doslej za zaprtimi vrati že pričali nekdanji direktor SOD in Agencije za trg vrednostnih papirjev Marko Prijatelj, nekdanji predsednik uprave KAD Jože Lenič, nekdanji predsednik nadzornega sveta KAD Mirko Kaluža, nekdanji direktor SOD Anton Končnik, namestnica direktorja SOD Kaja Špiler in nekdanji direktor SOD Igor Kušar.

Pred tem so bile seje komisije odprte za javnost, na vprašanja članov komisije pa je odgovarjalo kar nekaj imen, ki so ali so bili na položajih v KAD, SOD, Agenciji za trg vrednostnih papirjev in vladi.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
06. 03. 2008 18.09
kaj ste tolika imena naštancal???? jaz sem bila prepričana da so vsi janševi---SDS K A K O S M O B O G GA T I--strankarsko
Prvo Bore
24. 05. 2007 20.49
Ja, kaj ste pa mislil, da bodo odkril