Slovenija

Za direktorja ZZZS predlagan Miklavčič

Ljubljana, 06. 11. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na današnji seji sklenil skupščini zavoda predlagati, da za generalnega direktorja zavoda za štiriletno mandatno obdobje imenuje Boruta Miklavčiča.

Predsednik upravnega odbora Roman Matek je v krajši izjavi za javnost po seji pojasnil, da so člani upravnega odbora - od 11 jih je bilo prisotnih 10 - takšen sklep sprejeli na javnem glasovanju, zanj pa je glasovala večina.

Borut Miklavčič
Borut Miklavčič FOTO: POP TV

Za glasovanje o tem, katerega kandidata bo upravni odbor predlagal skupščini, je bilo sprva predvideno tajno glasovanje, vendar pa so se na sami seji - da ne bi prišlo do "kolizije pravnih mnenj" v zvezi s poslovniško določbo - odločili za javno glasovanje. Kako so glasovali posamezni člani upravnega odbora oz. kakšno je bilo razmerje glasov, Matek ni želel povedati, saj po njegovih besedah "upravni odbor deluje kot celota".

Tako bo skupščina o predlogu upravnega odbora, da za novega generalnega direktorja imenuje Miklavčiča, odločala predvidoma 10. decembra, nato pa bo moral dati soglasje še državni zbor. Oba kandidata, ki sta se prijavila na javi razpis za delovno mesto generalnega direktorja zdravstvene zavarovalnice, univerzitetni diplomiran politolog Borut Miklavčič in univerzitetni diplomiran organizator dela Emil Židan, sta sicer svoj program upravnemu odboru predstavila že 23. oktobra.

Vlada pa je danes razrešila dosedanjega predsednika sveta v.d. generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Franca Koširja.

SORODNI ČLANKI