Slovenija

V okvari kar dve mizi

Novo mesto, 08. 05. 2007 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
R.E./T.S./P.M./J.M./V.L.
Komentarji
11

Z novimi mizami v novomeški bolnišnici niso zadovoljni, saj so se dan po montaži pojavile prve težave.

Tudi nove - nove operacijske mize niso brezhibne
Tudi nove - nove operacijske mize niso brezhibne FOTO: Kanal A

V ponedeljek so v Splošni bolnišnici Novo mesto na petih novih mizah, s katerimi so nadomestili pet enakih miz, pri katerih so ugotovili napake v hidravličnih cilindrih, opravili prve operacijske posege.

Na ministrstvu za zdravje pa so danes potrdili, da sta kar dve od petih operacijskih miz znova v okvari. Predstavniki ministrstva se bodo zato jutri sešli z dobaviteljem Sočo Opremo in kot pravijo, bodo lahko šele po sestanku komentirali okvaro miz.

Strokovni direktor novomeške bolnišnice Josip Smodej je za Radio Krka sicer potrdil, da so na eni od miz odkrili napako.

So mize res nove?

Serviser je sicer že zjutraj napako na pokvarjeni mizi odpravil, v bolnišnici, kjer naj bi zaradi dogodka zavladale tako rekoč izredne razmere, pa se je menda takoj začelo ugibanje, ali so mize, ki jih je Soča oprema dobavila, sploh nove ali ne. Smodej je za Radio Krka zanikal govorice.

Po zagotovilih direktorja novomeške bolnišnice, Josipa Smodeja, delo poteka normalno.
Po zagotovilih direktorja novomeške bolnišnice, Josipa Smodeja, delo poteka normalno. FOTO: POP TV

Po neuradnih informacijah se je vodstvo bolnišnice sestalo na kriznem sestanku. Glavni akterji nakupa miz pa so bili ves dan praktično nedosegljivi.

Za zdaj operacije, tudi nujne, še potekajo na treh operacijskih mizah. Te naj bi delovale, saj so zvečer operirali na vseh hkrati, je povedal strokovni direktor Smodej. Direktor je še zagotovil, da delo opravljajo normalno.

Vodstvo novomeške bolnišnice ne bo dajalo nobenih podatkov niti izjav, dokler ne dobijo poročila vzdrževalcev o dogodkih z operacijskimi mizami v teh štirih dneh. Popoldne so skušali vzpostaviti stik z njimi. Smodej je zagotovil, da bodo vse pojasnili jutri, predvidoma okoli 13-ih, ko naj bi že imeli vse podatke.

Prve nove mize so v določenem položaju zablokirale, za povrh je iz hidravličnega sistema izteklo še olje.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spartakus
03. 03. 2008 22.44
Eh Moro ne streljaj kozlov. Iz miz teče olje in komande sploh ne delajo. To pa zato, ker so pri razpisu in nabavi nekateri pokradli precej denarja v bolnišnice pa poslali mize, ki bi se jih verjetno vsaka klinika zahodne evrope sramovala. Naj si malo naši ministri pogledajo kako imajo to urejeno v Avstriji in Nemčiji.
kriss714@amis.net
09. 05. 2007 11.45
Mogoče so jim pa cigani kakšne šraufke dol pobrali?
pomi@auspuh.com
09. 05. 2007 10.01
Italijan je naredu dobre makarone. Italjanske pice pa so zanič. Ferari ne bi bil Ferari, če ga nebi furali angleški, nemški in francoski inženirji. Rusi so pa edini, ki brez problema furajo do orbite in tudi nazaj.
kentaver@siol.net
09. 05. 2007 08.44
Gospod Bručan, a je vredno vse to za tistih par stotisoč ki ste jih dali v žep
LazniviZares
09. 05. 2007 07.21
A vi naso industrijo primerjate z italiansko? hehehe kaj pa mi znamo naredit razen zgancev,pejte v trgovino-zeleznino in poglejte koliko artiklov je nasih.italija je nas balkan pojem in bo se zeeeeelo dolgo.
makajjezvami
08. 05. 2007 23.37
Kaj pa Ferari, Bugatti, ...?! Zgleda da so v novomeški bolnišnici vajeni kakih ruskih miz.
Prvo Bore
08. 05. 2007 23.00
Presuha za naše pojme do sedaj, kar sem jih jedu, ampak v Neaplju, pa še nisem bil, zato se zadržim
piko2263
08. 05. 2007 22.42
max99, no tolk slabi pa spet niso, kaj pa PIZZA !?
Prvo Bore
08. 05. 2007 22.07
Italjani so največji dizajnerji, ampak nimajo pa čiste, kar se tiče uporabnosti
max99
08. 05. 2007 21.37
Kaj je pa italjan naredu dobrega-NIČ.Vse kar naredi je samo za oči dobro.LOL...
LazniviZares
08. 05. 2007 21.02
""""Glavni akterji nakupa miz so bili ves dan praktično nedosegljivi. """ Mafija deluje po svojih nacelih....Cimprej volitve da se razbremenimo trenutna bande.