Slovenija

Umakniti oznako 'zaupno'

Ljubljana, 25. 04. 2006 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poročilo o domnevno spornem delovanju sklada kmetijskih zemljišč morda ne vsebuje vseh podatkov.

Nekdanja direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Marja Majer Cuk: Poročilo naj bi odkrilo 'še več nepravilnosti', trdi predsednica nadzornega odbora
Nekdanja direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Marja Majer Cuk: Poročilo naj bi odkrilo 'še več nepravilnosti', trdi predsednica nadzornega odbora FOTO: Dare Čekeliš

Nadzorniki Sklada kmetijski zemljišč in gozdov so pozvali predsednika računskega sodišča, naj z dokumentov revizijskega poročila o pravilnosti in smotrnosti poslovanja sklada v letih 2003 in 2004 umakne oznako zaupnosti.

"Obstaja bojazen, da zaradi nepoznavanja analiz računskega sodišča poročilo ne vsebuje vseh dogodkov in elementov poslovanja," je pojasnila predsednica nadzornega odbora sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Marija Osvald.

Ob tem Osvaldova meni, da bodo ugotovitve "ključne za nadaljnje normalno poslovanje sklada".

Revizijsko poročilo je bilo napovedano v januarju, predsednik računskega sodišča Igor Šoltes pa kot razlog, da se zadeva tako vleče, navaja obsežnost samega gradiva in materiala. "Pričakujemo, da bo revizijsko poročilo izdano predvidoma konec maja," je povedal Šoltes.

Šoltes se sklicuje na zakon

Šoltes pojasnjuje, da jih k zaupnosti dokumentov zavezuje zakon. Poleg tega dodaja, da je predmet njihove revizije pravilnost in smotrnost poslovanja sklada, znotraj tega pa bo v poročilu odgovorjeno na številna vprašanja.

Osvaldova pričakuje ne le, da bodo opozorila nadzornikov o nepravilnostih pri poslovanju sklada kmetijskih zemljišč sestavni del revizijskega poročila, ampak da bo "ugotovljenih še znatno več nepravilnosti". Poročilo naj bi nadzorniki obravnavali v sredo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.