Slovenija

Stavke policistov ne bo

Šentjur, 04. 09. 2008 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policijski sindikat se je z ministroma Matejem in Virantom dogovoril o napredovanju znotraj plačnega sistema, zato stavke ne bo.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah je
po sestanku z notranjim ministrom Dragutinom Matejem in ministrom za javno upravo Gregorjem Virantom povedal, da policijske stavke ne bo, saj so dosegli dogovor o napredovanju znotraj plačnega sistema za 10 plačilnih razredov. Ministra sta po njegovem zagotovila, da razlik med policijskim in vojaškim poklicem ne bo več.

Stavkovni odbor Policijskega sindikata je z dogovorom zadovoljen, zato stavka odpade.
Stavkovni odbor Policijskega sindikata je z dogovorom zadovoljen, zato stavka odpade. FOTO: Dare Čekeliš

Kot je povedal minister Mate, so našli rešitve, ki bodo prinesle primerljivost med poklicem policista, vojaka, paznika in carinika. Po njegovih besedah bodo policisti in vojaki imeli takšne izhodišče količnike, da bodo popolnoma primerljivi.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mirjana.ck@siol.net
07. 09. 2008 06.21
janezb..lahko si le predstravljam razmere in vzdušje pri vas,..kakor tudi v celotnem javnem sektorju,..počasi bomo s skupnimi močmi povrnili nivo dela, ki tem, tako pomembnim sektorjem pritiče. pajtlerblanka,..lahko je tu kokodakat da je potrebno tudi sam kaj postorit, nehaj se sprenevedat, ali si ali pa se delaš malo \" skartami nazaj\". sindikati pa so že tako podaljšana roka vlade, dobri za štrajkovne spektakle, in to za borbo za drobtinice, a bistva se nočejo lotiti...a za resnične sprepembe bo res, kar je rekel naš Janez D, pričeti s spremembo pri sebi,..je malo na dolgi rok a druge ni...gremo naprej .)
deadea
07. 09. 2008 04.49
palhi75, koliko laznih prijav si spisal? koliko nedolznih si oglobil? koliko mladine si pretepel ? koliko denarja si pokradel ? zato pa si zapustil policijo... da nisi celo ti ukradel marihuane ? najlazje j kriviti nadrejene, ti niso nicesar krivi ce se pustit izkoriscati-nasplosno
mbdjzan@volja.net
06. 09. 2008 22.53
Policisti tako množično izstopajo iz policijskega sindikata, da v njem, kmalu ne bo več policistov ampak še samo ostali delavci policije in Prah.
Uroš Palhartinger
05. 09. 2008 21.20
... policije pa nisem zapustil zaradi višine plače, temveč zaradi odnosov v njej ... Razlog je bil predvsem na relaciji policisti - vodstvo policijske postaje ...
Uroš Palhartinger
05. 09. 2008 20.58
... jaz sem že pred dvema letoma zapustil policijske vrste! Ni mi žal, slišim pa da policisti množično zapuščajo policijo - na Obrežju (cca 13), PU Maribor (cca 70) ...
Buena Vita
05. 09. 2008 19.43
kritika kaj se ti ne zdi da bi policaji morali sami storit kaj zase,jamranje ne koristi nikomur, ali imate izprane možgasne,ter vas ovijajo okrog prsta,mene ne more nihče,imam svojo voljo,in sem stara kokoš, kaj pa dedci,uniforme imate,pisat znate,pritožbe zaležejo,če so tehtne, svetujem vam,da vsak napiše 20 pritožb-brez podpisa za začetek--PA BOSTE VIDELI GRE ZA VAS ,A NE???
didlos
05. 09. 2008 15.31
BOJAN POTOČNIK - bivši direktor policije pa pravi, da je v posle s Patrio vpletenih preveč pomembnih slovenskih politikov in da želijo utišati policijo-je to takole ?
rci2950
05. 09. 2008 09.38
mikulas - spremljaj dnevno kroniko, prosim, ne piši neumnosti stafordcic- nekateri se zavedamo pomena svojega dela in ga NE želimo menjati za drugo, pa čeprav boljše plačano. Vsak ima pravico, da je pošteno plačan, mar ne? Sam Virant je priznal ,da se plača v javnem sektorju ni dvigovala. No sedaj je to obljubljeno do leta 2010 v obrokih (do tačas mi kreditiramo državo - no gdo je zdaj tu profitiral?) Men je važno zdajšnje izplačilo, ne pa spet nek nov način izigravanja. Menim, da se bo moralo pravičneje ceniti delo in trud policistov. Očitno mora še več lopovov iz novih EU držav priti k nam na obisk, ker je očitno še preveč varna Slovenija, da bi se vsi skupaj zavedali, kaka vrednota je živeti v varni državi. Glede na to kako policisti izstopamo iz tega sindikata, ga itak več ne bo, policisti še zapuščajo policijo, zadnji razpis za nove policiste pa je podaljšan (le zakaj neki?) Skratka, tudi kasiramo več ne tako na veliko (vsaj jaz osebno ne, je pač več opozoril UPS ( če vlada ne plača pošteno, bo pa imela še manj) Da ne bo pomote, saj v tej državi vse štima, mar ne? Pa lep dan in pazite nase!
kritika@email.si
05. 09. 2008 08.41
runkl1, res je, naš sindikat ni vreden počenega groša. sicer pa uničujemo našo policijo, kar nikomur, razen posameznim kriminalcem, NI V KORIST!
Runkl1
05. 09. 2008 07.08
Slovenska policija ima najbolj nesposoben sindikat v Evropi. Spet so jih nategnili. V policiji vre.
stafordcic@email.si
04. 09. 2008 22.33
PO PA ODPOVED PA V FABRIKO PA BREZ ZAMERE
kritika@email.si
04. 09. 2008 21.40
Če bi vedel kakšno je stanje v policiji in kako se država obnaša do nas, ne bi napisal take neumnosti.
luciluk
04. 09. 2008 20.59
Kako, ampak oni strajkajo ye 10 let.Ce gledam po uspesnosti