Slovenija

Spet zaplet glede miz

Ljubljana, 11. 04. 2006 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če bo Mollier zahteval revizijo, bodo bolnišnice na nujno potrebne operacijske mize čakale najmanj do jeseni.

Kdaj bodo bolnišnice dobile operacijske mize?
Kdaj bodo bolnišnice dobile operacijske mize? FOTO: POP TV

Ministrstvo za zdravje zavrača večino očitkov, ki jih je celjska družba Mollier, ki so jo zavrnili na razpisu za nakup 18 operacijskih miz, navedla v svojem zahtevku za revizijo. Ministrstvo je po preučitvi vseh 142 očitkov vlagatelja in ponovnem pregledu celotne razpisne dokumentacije osmim očitkom vlagatelja ugodilo, 27 očitkov vlagatelja zavrglo, preostale očitke pa zavrnilo kot neutemeljene.

Ministrstvo je za potrebe Splošnih bolnišnic Izola, Maribor, Murska Sobota in Novo mesto ter Onkološkega inštituta konec junija lani objavilo mednarodni razpis za dobavo 18 operacijskih miz, dveh prelagalnih miz in dekontaminacijske komore. Na razpis so se prijavila štiri slovenska podjetja.

Razpisna komisija je zaradi strokovno-tehničnih in formalnih napak v ponudbi iz postopka izločila dve ponudbi. Izmed preostalih dveh pravilnih ponudb je minister za zdravje Andrej Bručan izbral najcenejšo, in sicer ponudbo Sanolaborja. Na odločitev naročnika se je pritožila družba Mollier, ki je na Državno revizijsko komisijo decembra lani vložila zahtevek za revizijo.

Ministrstvo je družbi Mollier poslalo svojo odločitev v ponedeljek, Mollier pa se lahko v treh dneh po prejemu odločitve odloči, ali bo postopek revizije nadaljeval pred Državno revizijsko komisijo ali pa bo sprejel odločitev ministrstva o izbiri ponudbe Sanolaborja kot pravilne in najugodnejše.

Če se bo Mollier odločil za nadaljevanje revizijskega postopka pred Državno revizijsko komisijo, ministrstvo predvideva, da se bo postopek zavlekel do jeseni, s čimer bodo bolnišnice še vedno brez nujno potrebnih operacijskih miz.

Ministrstvo poudarja, da je bilo treba na podlagi poročila razpisne komisije in v skladu z zakonom o javnih naročilih ponudbo Molliera izločiti iz nadaljnjega postopka, ker strokovno-tehnično in formalno-pravno ni ustrezala zahtevam razpisa. Zato tudi njegova cena ni primerljiva s cenami pravilnih ponudb.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.