Slovenija

Slovenija bo pomagala ČG

Ljubljana, 10. 01. 2006 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na povabilo zunanjega ministra Rupla se je v Sloveniji mudil njegov črnogorski kolega Miodrag Vlahović.

Miodrag Vlahović in Dimitrij Rupel
Miodrag Vlahović in Dimitrij Rupel FOTO: Dare Čekeliš

Slovenija bo Črni gori dala na razpolago vse znanje o približevanju evropskim integracijam, na ravni dvostranskih odnosov pa bo poskušala vplivati na še izdatnejše gospodarsko sodelovanje, ki je že sicer dobro, je po srečanju s črnogorskim zunanjim ministrom Miodragom Vlahovićem v Ljubljani dejal vodja slovenske diplomacije Dimitrij Rupel.

Ministra sta ob delovnem obisku Vlahovića v Sloveniji govorila o razmerah v regiji, predvsem pa o prihodnosti Črne gore, tako o njenem približevanju Evropski uniji kot tudi o referendumu o državnem statusu, ki ga oblasti v Podgorici načrtujejo za letošnjo pomlad.

Miodrag Vlahović
Miodrag Vlahović FOTO: Dare Čekeliš

Kot je ob tem povedal Vlahović, si Črna gora ta proces želi izpeljati na odprt, korekten in miren način. Poudaril je še, da se oblasti v Črni gori ne bi odločile za referendum, če ne bi bile prepričane v pozitiven izid, o njem pa so se sicer pripravljene pogovarjati z opozicijo. Pravila referenduma pa so jasna, je še dejal in poudaril, da kar je dobro za EU, je dobro tudi za Črno goro. Kot je glede referenduma dejal Rupel, bo Slovenija spoštovala vsak rezultat, do katerega bo prišlo na demokratičen način.