Slovenija

Slivnik ni sprejel odstopa

Maribor/Ljubljana, 17. 02. 2006 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktiv novinarjev Dela ga noče za odgovornega urednika, zato je Peter Jančič ponudil odstop od kandidature.

Peter Jančič, zdaj urednik na Večeru, ni dobil podpore Delovih novinarjev
Peter Jančič, zdaj urednik na Večeru, ni dobil podpore Delovih novinarjev FOTO: POP TV

Imenovanje Petra Jančiča za novega odgovornega urednika Dela je podprlo le 17 izmed 170 zaposlenih novinarjev Dela, 115 pa mu je nasprotovalo. Mnenje aktiva novinarjev sicer za upravo ni zavezujoče.

Ker Jančič ni dobil podpore, je predsedniku uprave Dela Danilu Slivniku ponudil svoj odstop od kandidature, vendar ga Slivnik ni sprejel. Za to mesto ga bo vseeno predlagal nadzornemu svetu.

Jančič je sicer dejal, da se časopisna hiša trenutno nahaja v veliki krizi, ki je dosedanja vodstva niso razrešila. Sam je kot kandidat za odgovornega urednika ponudil dober program, trenutno pa boljšega ni, še poudarja Jančič.

Predan na čelu Večera

Vodenje Večera bo Predan prevzel 1. marca
Vodenje Večera bo Predan prevzel 1. marca FOTO: Rok Plevnik

Nadzorni svet časopisne hiše Večer je za direktorja družbe imenoval nekdanjega glavnega in odgovornega urednika Večera Milana Predana. Vodenje družbe bo Predan prevzel 1. marca.

Vsi kandidati izpolnjujejo pogoje

Za delovno mesto generalnega direktorja RTVS so se prijavili sedanji v.d. generalnega direktorja RTVS Aleks Štakul, nekdanji pomočnik generalnega direktorja Igor Kadunc, novinar POP TV Vladimir Vodušek, nekdanji direktor STA in nekdanji veleposlanik v Sarajevu Tadej Labernik, nekdanji okrajni sodnik in vodja pravne službe na RTV Dragan Trivič, nekdanji generalni direktor Slovenskih železnic Marjan Rekar, direktor podjetja Avto Celje Anton Guzej in Boris Remškar.

Razpisna komisija, ki jo sestavljajo predsednik Hubert Požarnik ter člana Mito Trefalt in Spomenka Hribar, je ugotovila, da vsi kandidati izpolnjujejo pogoje.O kandidatih bo programski svet razpravljal 28. februarja. O izbiri bodo kandidati obveščeni 30 dni po koncu razpisa.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mirjana.ck@siol.net
19. 02. 2006 05.39
Jančič bo sprejel, če bo pač direktiva takšna, četudi je velika večina proti njegovemu imenovanju...zelo vzpodbudno za svobodne medije
Tap Ata
17. 02. 2006 19.10
Jančič je najprej rekel, da bo ODSTOPIL, če ga novinarji ne bodo podprli, zdaj pa samo PONUJA odstop, in to SLIVI. !!!