Slovenija

Sistemska tehnika se bori

Ravne na Koroškem, 11. 07. 2006 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sistemska tehnika, ki ni bila izbrana za dobavitelja oklepnikov, bo od ministrstva zahtevala revizijo postopka izbire.

Jože Studeničnik
Jože Studeničnik FOTO: POP TV

Sistemska tehnika, ki na razpisu ministrstva za obrambo ni bila izbrana za dobavitelja oklepnih vozil za Slovensko vojsko, bo v prihodnjih dneh tudi uradno od ministrstva zahtevala revizijo postopka izbire, v katerem je bil kot zastopnik finske Patrie izbran trzinski Rotis. Kot je povedal direktor Sistemske tehnike Jože Studenčnik, naj bi zahtevo za revizijo vložili v prihodnjih dveh dnevih. Zaradi domnevnih nepravilnosti v postopku pa razmišljajo tudi o tožbi na upravnem sodišču.

V več strani dolgi zahtevi za revizijo postopka izbire vodstvo Sistemske tehnike navaja postopkovne nepravilnosti in nepravilnosti pri tehničnem ocenjevanju vozil. Poleg tega opozarja na napačno sklepanje glede protidobav in na napačno metodologijo, je pojasnil Studenčnik. Zahtevo za revizijo je za ravensko družbo pripravil odvetnik Stojan Zdolšek.

Sistemska tehnika je zaradi nestrinjanja z izborom ministrstva za obrambo 23. junija na ljubljansko okrožno sodišče že vložila tožbo zoper državo in podjetje Rotis.

Erjavec se še ni oglasil

Pri tehničnem ocenjevanju vozil naj bi prišlo do postopkovnih nepravilnosti
Pri tehničnem ocenjevanju vozil naj bi prišlo do postopkovnih nepravilnosti FOTO: POP TV

Na občini Ravne na Koroškem pa so pojasnili, da bodo danes na ministrstvo za obrambo poslali opozorilo o poteku roka, ki so ga 16. junija na izredni seji postavili ravenski svetniki. Svetniki so od ministra za obrambo Karla Erjavca zahtevali, da zadrži sklep o izbiri dobavitelja oklepnikov, da pisno odgovori na vsa njihova vprašanja in pridobi dokazila o resnosti obeh ponudb, Rotisove in ponudbe Sistemske tehnike.

Zahtevali so tudi, da v 14 dneh s Sistemsko tehniko preveri konkurenčnost njihove ponudbe in da se opravi dodatna strokovna analiza obeh ponudb z vidika širše družbene koristi, zlasti na lokalni ravni. Če minister njihovih zahtev v dveh tednih ne bi izpolnil, so ravenski svetniki zahtevali njegov odstop.

Medtem pa med strokovno komisijo obrambnega ministrstva in podjetjem Rotis že od 27. junija potekajo pogajanja o nakupu oklepnikov finskega proizvajalca Patria.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mjemjaw@yahoo.co.uk
12. 07. 2006 12.32
Zakaj hudiča pa potem sploh imamo postopke izbire, če lahko vsak kandidat, ki ni bil izbran zahteva neke revizije in ponovitve, razveljavitve in kaj jaz vem kaj še vse. Gospoda, to ni več socializem, to je tržna ekonomija, kjer zmaga tisti, ki je boljši in ima boljšo ponudbo. Potem se pa pijavke obesijo na neko družbeno korist...Briga ST družbena korist Raven, njim gre za lastno rit, ljudem pa prodajajo fafe, da se borijo kao za razvoj Raven.
APeterson
12. 07. 2006 12.25
V Tehniki so vedel kaj jih čaka pa niso nardil nč konkretnega. Pa bom jaz začel delat sladoled in mora od mene država kupovat al kaj. Kaj se pa gremo? Poglejte Polsko k dela Patrije pa država nič ne pomaga ali pač imam napačne informacije.
koco45@yahoo.com
11. 07. 2006 13.50
Kdor bo dal več provizije bo dobil posel.
iqsto@yahoo.co.uk
11. 07. 2006 13.42
Kdo plača revizijo in druge postopke pri pritožbi?