Slovenija

Simšičeva izigrala zakon

Ljubljana, 29. 05. 2007 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.O./I.H./STA
Komentarji
8

Nekdanja županja je po mnenju Kosove komisije s podpisom pogodbe s TriGranitom prekoračila pooblastila.

Načrt za potniški center
Načrt za potniški center FOTO: POP TV
Simšičeva je prekoračila svoja pooblastila, meni predsednik protikorupcijske komisije
Simšičeva je prekoračila svoja pooblastila, meni predsednik protikorupcijske komisije FOTO: POP TV

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je potrdil, da je policiji posredoval mnenje komisije, da je nekdanja ljubljanska županja Danica Simšič mimo predpisov podpisala urbanistično pogodbo za gradnjo ljubljanskega potniškega centra, ki naj bi ga v partnerstvu z družbo TriGranit gradile Slovenske železnice in afencija za železniški promet.

S podpisom je Simšičeva prekoračila svoja pooblastila in izigrala zakon, meni Kos. „Komisija je ugotovila, da je županja sklenila pogodbo, s katero je razpolagala z nepremičninami mestne občine brez ustreznega predhodnega sklepa mestnega sveta, kar je pogoj po statutu,“ je povedal za 24UR.

Simšičeva odgovarja, da je delovala v dobri veri, in poudarja, da pogodba tako ali tako ni veljavna, saj TriGranit, ki bi potniški center rad gradil, ni izpolnil svojih obveznosti.

Sedanji župan se bo pogajal o dodatkih k pogodbi
Sedanji župan se bo pogajal o dodatkih k pogodbi FOTO: Dare Čekeliš

Janković naj bi se še pogajal

Ljubljanski župan Zoran Janković je po poročanju Radia Slovenija v zvezi s projektom dejal, da je treba projekt nadaljevati, vendar naj bi se s TriGranitom še pogajal o dodatkih k pogodbi.

Vsebina pogodbe, po kateri naj bi ljubljanska mestna občina v projektu sodelovala s prodajo zemljišč v vrednosti dobrih pet milijard nekdanjih tolarjev (skoraj 21 milijonov evrov), je bila na željo TriGranita zaradi poslovnih razlogov do zdaj zaupna. Po poročanju radia je podjetje Jankoviću danes dalo soglasje za umik oznake zaupnosti.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomi.passion@gmail.com
30. 05. 2007 08.35
roko, če Janša ne bi nič imel, se ne bi oglasil sam boter slovenskih komunistov Milan Kučan, ki se sedaj dnevno in prav nervozno oglaša. Zagotovo ne brez veze. In kaj bo potem, ko bo vlada postregla še z nadaljnimi dokazi? Komunisti boste iskali druge izgovore, češ ponarejeni so, ali pa meni najljubši, izgubili boste spomin, kar vam gre komunistom odlično od praznih glav. Kar pa se Simšičeve tiče pa lahko rečem le to, da jo je prizadelo, da je izgubila volitve, še posebno je to zabolelo SD, ki je izgubila na celi črti in preprosto je to naredila iz užaljenosti, čeprav bi D.Kosa raje pozval, da pogleda pod prste Jankoviću, kot je to izjavil v oddaji Tarča na RTV SLo pred časom. Bo ostal samo pri besedah?
goso
30. 05. 2007 05.10
Pa zakaj se je tko mudil podpisat tik pred odhodom. Podoben kot Potočnikovi za žičnico na Grad. Gre za slavo? Mar bi se znebila te odgovornosti. Ne morem razumet te lahkotnosti, ko gre za velike odločitve in denarje.
balon200
29. 05. 2007 20.41
Tonček Balonček Vlada itak nič nima,..niti dokaza o famozni karti. Janša kar nekaj lapa in meče pičo, za take kot si ti. Zato, da ga boš naslednjič še bolj zaljubljeno volil in z njim držal do smrti. Zanalaš, a je tko.
Franc Kavka
29. 05. 2007 20.10
Simćićko za podpredsdnico parlamenta!
prisoten@email.si
29. 05. 2007 19.45
Tonček Balonček saj za tam še ni nobenih dokazov. ali se motim. bili so samo neki papirji ki so bili prečrtani in se ni nič videlo. imeli so edino l. karto. jaz res ne razumem, če imajo dokaze naj ukrepajo.
mihahribernik@hotmail.com
29. 05. 2007 19.05
Smo že tam. Pa v tej Ljubljani res niso sposobni narest ENE stvari. Okej, rabli so ene 100 let od prve ideje da so nardili vzpenjačo, glede 99 projektov pa dobimo samo jamo, okol pa odre in gor oglasne panoje. Fak za posrat no.
Tonček Balonček
29. 05. 2007 18.16
Ćudi me, da ta Kos ni komentiral letalskih kart za tistega indijskega padarja in omenil, da gre za očiten poskus korupcije predsednika s strani SOVE.
K_K
29. 05. 2007 18.00
Simšičeva odgovarja, da je delovala v dobri veri, in poudarja, da pogodba tako ali tako ni veljavna, saj TriGranit, ki bi potniški center rad gradil, ni izpolnil svojih obveznosti. neverjetno kako se ta bralka vremenske napovedi izgovarja! kaj bi šelo bilo, če bi trigranit izpolnil vse po pogodbi !!!