Slovenija

Proti terminalu tudi Koprčani

Koper, 21. 04. 2006 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koprski mestni svetniki so se soglasno izrekli proti gradnji plinskega terminala v Tržaškem zalivu.

Tržaško pristanišče
Tržaško pristanišče FOTO: POP TV

Koprski mestni svet od vlade zahteva, da v skladu z zakonodajo pridobi vse podatke in študije o presoji vplivov plinskega terminala na okolje. Zahtevajo tudi, da ima mestna občina Koper status stranke v postopku pridobivanja vseh potrebnih dokumentov.

Svetniki zahtevajo, da vlada uveljavi pravice iz naslova Konvencije o čezmejnih vplivih na okolje ter tako zaščiti prebivalce Slovenije "pred bližajočo se ekološko katastrofo in posilstvom kapitala", so v izjavi za javnost zapisali na mestni občini Koper.

"V kolikor državni organi ne bodo zaščitili interesov naših prebivalk in prebivalcev, bo občinski svet ukrepal z vsemi možnimi sredstvi", so poudarili koprski mestni svetniki.

Parlamentarni odbor za okolje in prostor je v torek izglasoval sklep, naj vlada ovrednoti vpliv plinskih terminalov na varnostno stanje na območju severnega Jadrana. Zavrnil pa je predlog, ki ga je predlagala LDS, da bi vlada od Italije zahtevala ustavitev vseh postopkov v zvezi s pridobivanjem mnenj javnosti, lokalnih skupnosti in dežele Furlanije-Julijske krajine.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jungle@email.si
23. 04. 2006 09.24
Upam, da bo vlada preprečila tako dejanje naše zahodne sosede, drugače bo to propad našega obmorskega turizma. Upam da ne bo spet prevladala POLITIKA !!!!