Slovenija

Primer Šrot: Tožilstvo bo predlagalo preiskavo

Celje, 24. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
0

Celjsko tožilstvo po naših informacijah ne bo zavrglo kazenske ovadbe zoper župana Bojana Šrota, ki ga je policija ovadila zaradi nevestnega dela. Tožilec naj bi se zaradi spornega nakupa Kina Dom odločil za uvedbo sodne preiskave na celjskem okrajnem sodišču.

Celjski župan Bojan Šrot
Celjski župan Bojan Šrot FOTO: POP TV

Naši viri pravijo, da bo tožilec predlagal neodvisne izvedence in cenilce, ki naj ne bi bili iz Celje, da presodijo, ali je občina za Kino Dom upravičeno odštela 30 milijonov več, kot pred njo nepremičninski posrednik. Bojan Šrot že od vsega začetka afere zavrača očitke o kakršnikoli odgovornosti za nevestno delo v službi, kar so mu v ovadbi očitali kriminalisti. Na tiskovni konferenci konec oktobra je bil celo ogorčen nad delom policije. "V kolikor bo tožilec zopet ovadbo zavrgel, ali pa bom oproščen, bom zoper tistega, ki je delal na tej zadevi, ki je devet mesecev bral vse te papirje, ki bi jih lahko prebral v dveh urah, pa bi mu bilo vse jasno, ustrezno ukrepajo. Ne bom rekel, naj njega dajo v postopek zaradi nevestnega dela v službi, ampak najmanj kakšen disciplinski postopek," je menil Šrot.

Odstavljena direktorica občinskega Zavoda za planiranje in izgradnjo Monika Sečnik
Odstavljena direktorica občinskega Zavoda za planiranje in izgradnjo Monika Sečnik FOTO: POP TV

V postopku pa se je znašla tudi odstavljena direktorica občinskega Zavoda za planiranje in izgradnjo Monika Sečnik, saj naj bi bila ona odgovorna za sporne posle. Posebej za 24ur je že pred časom povedala, da za vsem stoji župan. "Ko danes poslušam komentarje gospoda župana, mi nikakor ni jasno, kako se lahko tako spreneveda. Kar je župan odločil, tako se je delalo, in župan ve za vsako stvar, ki se na občini izvaja. Sem izredno razočarana, ker sem žrtev občinskih spletk," je dejala Sečnikova.

Zanimiv bo torej epilog sodne preiskave, po kateri se bo tožilstvo odločilo, ali bodo zoper župana in Sečnikovo podali obtožni predlog ali ne.