Slovenija

Posel dobil Sanolabor

Ljubljana, 18. 11. 2005 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sanolabor izpolnjuje vse razpisane zahteve za dobavo in montažo 18 operacijskih miz za pet bolnišnic.

Minister za zdravje Andrej Bručan
Minister za zdravje Andrej Bručan FOTO: POP TV

Ministrstvo za zdravje je za dobavo in montažo 18 operacijskih miz s pripadajočo opremo, dveh kosov prelagalne mize in dekontaminacijske komore, s katerimi bodo opremili splošne bolnišnice Murska Sobota, Novo mesto, Izola in Maribor ter Onkološki inštitut, izbralo ljubljansko podjetje Sanolabor. To izpolnjuje vse razpisane zahteve in ima med ustreznimi ponudniki najnižjo ceno, kar je bilo tudi glavno merilo pri izboru, je povedal minister Andrej Bručan.

Javni razpis za nabavo omenjene opreme je bil objavljen tako v slovenskem Uradnem listu kot v Uradnem listu Evropske skupnosti. Prijavila so se štiri podjetja - Aico-med iz Trzina, Mollier iz Celja ter Soča oprema in Sanolabor iz Ljubljane.

Ministrstvo za zdravje je za nabavo operacijskih miz izbralo podjetje Sanolabor
Ministrstvo za zdravje je za nabavo operacijskih miz izbralo podjetje Sanolabor FOTO: POP TV
Morda pa bo s tem razpisom v dobro bolnikov konec ene največjih afer v zdravstvu; predrag nakup maquejevih miz v Kliničnem centru je namreč pred dvema letoma spodnesel velik del takratnega vodstva naše največje bolnišnice, tudi direktorja Primoža Rodeta.

Razpisna komisija je ugotovila, da sta ponudbi podjetij Mollier in Soča oprema nepravilni iz pravnoformalnih razlogov ter zaradi tehnično neustrezne ponujene opreme. Podjetji Sanolabor in Aico-med pa sta oddali pravilni ponudbi, in sicer prva v znesku 496,5 milijona tolarjev brez DDV in druga v vrednosti 498 milijona tolarjev brez DDV.

Na podlagi glavnega kriterija - najnižje cene, je ministrstvo izbralo Sanolabor po ponujeni ceni 595,8 milijona tolarjev z vključenim DDV. Po ministrovem prepričanju je to "evropska cena", za to ponudbo pa se je odločil tudi zato, ker je bilo "treba stvar pripeljati do konca". Postopek nabave 18 operacijskih miz se namreč vleče že dve leti, zaradi česar prihaja do velikanskih stroškov v nekaterih bolnišnicah, ker morajo plačevati druge prostore za svoje delovanje, je pojasnil Bručan.

Minister meni, da bodo operacijske dvorane, v kolikor na izbor ponudnika ne bo pripomb, opremili v roku treh tednov. Vendar pa bo desetdnevni rok za vložitev revizijskih zahtevkov za to začel teči šele, ko bodo vsi ponudniki prejeli obvestilo o izbiri, kar naj bi se zgodilo "v kratkem", je pojasnil vodja komisije za izvedbo naročila Tadej Štular.

SORODNI ČLANKI