Slovenija

SDS napoveduje predčasne volitve

Ljubljana, 02. 12. 2008 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

SDS: Pahor brez afere Patria ne bi nikoli postal to, kar danes je. Finski novinarji debelo lažejo. Po razpletu afere z oklepniki bodo potrebne predčasne volitve.

Televizija YLE je poročala, da je bil pri nakupu patrij podkupljen tudi Janez Janša.
Televizija YLE je poročala, da je bil pri nakupu patrij podkupljen tudi Janez Janša. FOTO: Reuters
Kljub temu pa bo do razpleta (afere Patria, op. a.) nekoč prišlo, in takrat bodo potrebne predčasne volitve. Predsednik vlade in predsednik SD Borut Pahor, ki brez afere Patria nikoli ne bi postal to, kar danes je, veliko govori o pravičnosti in odgovornosti. Če je res odgovoren, se bo pokazalo ob razpletu afere Patria. SDS

Afera Patria je imela usodne posledice na volilni rezultat v Sloveniji, so prepričani v SDS. Kot so zapisali na spletni strani, je bila minimalna zmaga SD zaradi nje nepoštena, afera pa je "resno prizadela tudi ugled Slovenije v tujini". Do razpleta bo po njihovo nekoč prišlo, in "takrat bodo potrebne predčasne volitve".

Predsednik SD Borut Pahor brez afere Patria po njihovem mnenju nikoli ne bi postal to, kar danes je. Po navedbah SDS Pahor veliko govori o pravičnosti in odgovornosti, "če je res odgovoren, pa se bo pokazalo ob razpletu afere Patria". Finski novinarji in producenti po navedbah SDS sodni epilog najavljajo v prvi polovici naslednjega leta. Obtožba, da je Patria podkupila predsednika slovenske vlade Janeza Janšo, po prepričanju stranke ne bo nikoli dokazana, "ker ni resnična".

Ponaredki iz ostankov nekdanje Udbe?

Po njihovo je sicer možno, da so avtorji afer Depala vas in Vič-Holmec, ki se pojavljajo tudi v aferi Patria, "levičarske finske novinarje oskrbeli s kakšnim ponaredkom 'a la Kos', iz delavnic ostankov nekdanje Udbe". "Takšne poskuse pa se v resnem sodnem postopku da enostavno ovreči, zato organizatorjem velikega poka iz Finske ostaja še igranje na karto zavlačevanja," so prepričani.

Kot so zapisali, se afera Patria nadaljuje "skozi intervjuje s producentom – kot je v enem intervjuju dejal tudi sam – finske levičarske televizije YLE". V več pogovorih za različne slovenske medije producent oddaje MOT Matti Virtanen po mnenju SDS prihaja "v nasprotje sam s sabo, predvsem pa daje nejasne odgovore glede dokazov". Virtanen namreč priznava, da vseh dokazov ni videl, da pa avtorju prispevka zaupa, čeprav naj niti on po Virtanenovih besedah ne bi videl vseh dokazov, navajajo. "Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili po njegovih navedbah številni njihovi viri iz Slovenije, v isti sapi pa dodaja, da niso vedeli, da je v času njihove objave v Sloveniji potekala predvolilna kampanja," so zapisali. Po mnenju SDS so bili njihovi viri slabi in politično motivirani ali pa Virtanen in ostali na YLE "debelo lažejo".

'Diskreditacija Janše in Slovenije'

Kot navajajo, je afera Patria nov poskus v vrsti diskreditacij predsednika SDS in nekdanjega premierja Janeza Janše. Prepričani so, da je predsednik vlade institucija, ki predstavlja državo navzven, zato z afero po njihovo ni bil oblaten le ugled Janše, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije. "Večina slovenskih politikov, vključno s predsednikom republike, se je ob tem poniglavo držala ob strani ali pa celo pomagala širiti neosnovana sumničenja," trdijo. Kot opozarjajo, pa v treh tednih predvolilne kampanje nihče iz "leve tranzicijske opcije" ni pozval k dokazom.

Po njihovih navedbah so se tudi navedbe poslanca SD Antona Ropa glede domnevnih dogovarjanj o incidentih v Piranskem zalivu nazadnje izkazale za izmišljene. "Rop za svoje lažne obtožbe doslej ni odgovarjal, k temu ga ni poklical niti predsednik njegove stranke Pahor," so zapisali. Rop je celo vnovič kandidiral, po navedbah SDS pa naj bi mu bila obljubljena celo funkcija komisarja EU namesto Janeza Potočnika.

KOMENTARJI (316)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnam 2707
05. 12. 2008 15.29
V predčasne volitve tudi sam verjamem,pa ne zaradi zgornjih navedb!Vzroki bodo čisto drugje!
Zatarra
05. 12. 2008 13.13
@ majdakk: Zaenkrat še živimo v deklarirani (načelno) demokratični državi. In \"ne prenesti poraza\" je termin, ki si ga ni izmislil JJ ali SDS. Mislim pa, da večina državljank in državljanov ve, kdo ga uporablja in s kakšnimi žalostnimi nameni ...
Majda Kumer
05. 12. 2008 12.59
Zakaj Janša ne prenese poraza,mislim da se o tem sprašuje večina državljank in državljanov,žalostno,saj ni samo on sposoben.Komentar car111 ima čisto prav.
M-teorija
04. 12. 2008 21.10
germany Pol pa hitro ustanov novo stranko ker do takrat bo šla SdS po poti NSi.
germany
04. 12. 2008 17.39
sj tanova vlada ma sto dni casa da nekaj nardi.pol se bo pa tok sistem podru in bodo itak volitve,tokrat pa postene brez cefurja jankovica in njegovega sorodnika kučana v ozadju
rozika
04. 12. 2008 12.55
car111! Zakaj bi človk odstopu zaradi nečesa kar sploh ni naredu? Pol loh js rečm npr. car111 krade avtomobile pa morš ti dt odpoved v službi? Pri Aureliu Juriju so mel dokaze, pa ni odstopu, niti ni noben od njega tega zahtevu, pa bi blo vsekakor na mestu da bi, zdj nm pa ta aroganten svinger dela sramoto v EU
car111
04. 12. 2008 12.00
Pa kaj nobenega ne moti da predsednika vlade ene države ki je v EU vlečejo po sodiščih zaradi podkupnin? Ko se je to pričelo bi moral odstopiti, on pa se bo tožil, verjetno je mislil da bo dobil volitve pa je računal na davkoplačevalski denar.
sugarhill
04. 12. 2008 11.38
Z veliko verjetnostjo lahko pričakujemo, da bo prihodnja volilna kampanja (ko pač bo) še veliko bolj umazana. Desnica si je doslej pomagala z incidenti v Piranskem zalivu, levica je šla vse do Finske za patrio. Šlo se bo samo za to, koliko bomo zaupali v svojo ikono, blagovno znamki, stranki ... ne glede na blatenje nasprotne strani.
porka.malorka
04. 12. 2008 10.13
Tomaks Bajuk ni nič ponudu. On se je pritihotapu v SLO
Tomaks
03. 12. 2008 21.29
BAjuk je ponudu vsaj to.. kaJ SO PONUDILE PREJŠNJE VLADE RAZEN POLITIČNIH PUHLIC.. LOLS
Tomaks
03. 12. 2008 21.28
Rop.. PRiimek čisto po meri človeka njegovega tipa
rozika
03. 12. 2008 20.09
Go SDS. Čez dobro leto Vam dam svoj glas!!!!
pipic
03. 12. 2008 16.41
Rob ni lagal le nazaj se je potegnil,da ni povzročal Sloveniji škandal.Poglejte kako uspešno so prodajali od NKBM delnice in se je Baju* hvalil kaj je le ponudil Slovenskim državljanom ????
vinadap
03. 12. 2008 16.13
Kaj to pomeni 87 dni?
TFerarri
03. 12. 2008 15.33
A ti MojcaCoh kadiš kako hudo travo al kaj, da si takonašpičena proti vsem kar se okrog tebe premika!?
bnam 2707
03. 12. 2008 15.26
Glede na Pahorjev politični bowling,bi lahko to bilo res.Prvo polovico mandata ne bo zvozil,ker že sedaj ne ve kaj hoče . Eno govori,drugo dela.Vse pa kaže,da Slovenija vse bolj politično tone v kalne vode.najbolje bi bilo,da bi na oblast prišel nekdo,ki nima nič z preteklostjo,korupcijo,tajkunstvom itd,nekdo,ki bo delal za dobrobit Slovencev in ne za par bogatunov,ki nas cuzajo do onemoglosti,pri temu pa jim pomaga tretja veja oblasti in nemoralna zakonodaja in nespoštovanje ustave!Pohlep je preplavil slovensko družbo in ni mu videti konca.padec prve republike je nujen,če želimo bolj smelo gledati v bodočnost!
MojcaCoh
03. 12. 2008 14.51
RE Tace.. Ne bo držalo..meni Janša nikoli ni bil všeč...ampak pošteno to kar so uprizorili..pri volilni kampaniji je perverzno...preveč za lase privlečeno..vsi spodaj našteti..?\' Recimo takole ne gre...Nekaj se šušlja, dokazov sicer ni, so pa indici in vsi tako mislijo..tako misli tudi vaška čveka Cviklnova..in režiser filma resnica o Krambergerju..tako je poročal tudi radio kričač Murgle..tako trdi dolgi nos..in baje naokoli šušlja Merkatori....( to je način na kašen je sedanja garnitura trojčka z pomagači obtožila Janeza Janšo )..potem drži tole..in velja Da je ta trikrat nič največji Drek kar ga je lahko Slovenija dobila za štiri letno državno Administracijo..doslej namreč v državni Administraciji ni bilo poceni kurbic, takih Rumenjakov z drek rumeno barva las.. in moških Mišmolkov....??? Takšen je bil način boja Tega trikrat niča pred volitvami.., nagradno vprašanje..le kam so se skrile hijene, ki so to podpirale....verjetno igrajo Tarok v Murglah..??? To je bil način tistega ki ima tisto uscano Koroško Jagodo...ki jo potem liže Cvikeraš..in zaradi tega bo Janša zmajgal na prihodnjih volitvah z veliko razliko..?? Mojlah
Ro-Zy-YoZi
03. 12. 2008 14.11
MojcaCoh: Get real....ko mu ne gre po svoji začrtani izprijeni poti pa vali krivdo na vse okrog sebe iz sebe dela žrtev in črnega račka - CALIMERO, ki ni nikoli kriv za nič. Niti za lasten smrdeči prdec najde krivca v murglah, zarotnikih, tajkunih, aferah,....
MojcaCoh
03. 12. 2008 13.48
Janša ima prav.. To je podobno temu ,ko so v Sloveniji pol leta pripravljali politični verbalni Atentat na Janeza Janšo praktično vsi ki so kdajkoli lezli pri komunistični partiji...?? 507 Novinarjev je nastavlo rit se dalo fukat za pest riža..sicer so končno dokazali ,da kaj drugega kot..komunistični pisuni ALI PEDERČINE niso..za državljane komunistična sramota..klub 21 je dobival živčni zlom kradli so kot srake..v sistemski tehniki so celo Koroško Jagodo zastavili za to da bi od države izmolzli gnar za tiste za en Kurc Krpane ki se razleti ko pride iz hale..mobiliziran je bil štab v Murglah..radio kričač je poroal o lačmih medicinskih setrah..bankrotiranih Sodnikih....in Sindikalni Baron je ugotovil da so delavci na meji Lakote..Dolgi Nos je trobental da je Slovenija Skorumpirana do nebes in da jo lahko reši le on Drago Kos..In vsa Novinarska srenja je ugotovila da je Janševa vlada Sramota za Evropo, Slovenijo..in da smo na robu tretje esvetovne vojne.. O SKB banki nem bi, o Krambergerju tudi ne..o streljanjih po dolgem in požez v Lkubljani tudi ne.. Bi pa naslednje..to kar sem videla vpredvolilnem Boju v SDloveniji to je tisti pravi Kriminal ki lahko skrbi...to delajo največji podleži..ti naročajo..kaj se bo še pokazalo v Sloveniji.. Mojlah.
hakihak
03. 12. 2008 13.02
manjakranjc03.12.2008, 08:55hakihak Največji luzer si ti, pa naj pojasnim: nobeden od oblastnikov ni izgubil, izgubili so državljani. Pa razumi, če moraš! Tudi sama menim, da bi moral biti mandatar trden in neomajen, stokanje gre že počasi vsem na živce. tu imaš pa prav, ampak tak trden in neomajen je samo zmago jelinčič plemeniti