Slovenija

Policija pridržala lastnika

Ljubljana, 25. 12. 2005 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./R.E./O.Š.
Komentarji
0

Lastnika lokala Roberta Tomaža Zavašnika so policisti po tragediji pred klubom Lipa pridržali.

V tragediji pred klubom Lipa sta umrli dve mladoletnici, ena pa je v kritičnem stanju
V tragediji pred klubom Lipa sta umrli dve mladoletnici, ena pa je v kritičnem stanju FOTO: POP TV
Robert Tomaž Zavašnik se do takrat, ko so ga policisti odpeljali v pripor, to je bilo skoraj 24 ur po tragičnem dogodku, še ni odločil, ali bi sobotno zabavo v klubu odpovedal ali ne. Za takšno potezo se je nekaj pred 22. uro odločilo osebje kluba. Tako bo Lipa do nadaljnjega zaprta.

Lastniku Lipe Robertu Tomažu Zavašniku so po 157. členu Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali, je povedala predstavnica ljubljanske policijske uprave Martina Gramec. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo izročili sodniku, je še dodala. Zavašnik bo tako najmanj do jutri v priporu na Povšetovi, ko se bo preiskovalni sodnik odločil, ali mu bo pripor podaljšal ali ne. Najverjetneje bo ovaden za povzročitev splošne nevarnosti, za kar mu grozi do 12 let zapora.

Zavašnik petkove zabave ni prijavil, prav tako ima dovoljenje le do 23. ure za obratovanje okrepčevalnice in sicer samo za 90 kvadratnih metrov. Lastnik pa je na črno prostore razširil na kar 700 kvadratnih metrov. Samo v zadnjih desetih mesecih je 241-krat prekoračil obratovalni čas, policisti pa so ga zaradi raznih kršitev obravnavali 100-krat. Državi naj bi za vse kršitve dolgoval okoli 60 milijonov tolarjev.

Inšpekcijski nadzor nad varnostno službo

Glavni inšpektor inšpektorata za notranje zadeve na notranjem ministrstvu pa je v soboto odredil izredni inšpekcijski nadzor nad varnostno službo Enigma Bagarič, ki je opravljala varovanje lokala. Zaključki opravljenega nadzora bodo predvidoma znani konec prihodnjega tedna, so sporočili z notranjega ministrstva.

V diskoteki je bila sinočnja zabava odpovedana, pred vrati so na tragedijo spominjale prižgane svečke, ki so jih prinesli svojci in prijatelji 15-letne Kamničanke in 17-letne Ljubljančanke
V diskoteki je bila sinočnja zabava odpovedana, pred vrati so na tragedijo spominjale prižgane svečke, ki so jih prinesli svojci in prijatelji 15-letne Kamničanke in 17-letne Ljubljančanke FOTO: POP TV

Inšpektorji notranjega ministrstva bodo izvedli nadzor nad zakonitostjo in strokovnostjo dela varnostne službe, ki je varovala lokal, in sicer glede posedovanja licenc in usposobljenosti redarjev.

15-letnica še vedno v komi

Kot je znano, sta v petek zvečer v prerivanju pred klubom Lipa ugasnili dve mladi življenji. Umrli sta 17- in 15-letni dekleti, eno 17-letnico pa so s hudimi poškodbami glave prepeljali v ljubljanski klinični center. Slednja je na centru za intenzivno terapijo, njeno stanje pa je kritično. Bolnica je v slabem stanju, je za 24ur.com povedal dr. Stanič.

SORODNI ČLANKI