Slovenija

Po neurju številne poplave

Ljubljana, 04. 07. 2007 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sredino močno deževje je največ nevšečnosti povzročilo na severnem Primorskem. Voda je ponekod zalila kleti.

Reke po Sloveniji so ob močnem deževju, ki je zajelo območje celotne države, v sredo popoldne naraščale, največ škode in nevšečnosti pa je deževje povzročilo na severnem Primorskem. Na desnem bregu Tolminke v Tolminu je zaradi naraslih voda v rečno strugo zdrsnil avtomobil.

Največ škode in nevšečnosti je deževje povzročilo na severnem Primorskem. Na desnem bregu Tolminke v Tolminu je zaradi naraslih voda v rečno strugo zdrsnil avtomobil. Na severnem Primorskem in v nekaterih drugih krajih je meteorna voda zalila nekaj prostorov, med njimi tudi v idrijskem zdravstvenem domu, vendar do hujših poplav ni prišlo, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na severnem Primorskem in v nekaterih drugih krajih je meteorna voda zalila nekaj prostorov, med njimi tudi v idrijskem zdravstvenem domu, vendar do hujših poplav ni prišlo, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot je razvidno iz dnevnega poročila centra za obveščanje, je v okolici Bovca meteorna voda zalila bivalne zabojnike na prizorišču snemanja filma. V občini Tolmin je narasla reka Tolminka odplavila osebni avto, ki so ga na suho potegnili gasilci, meteorna voda pa je poplavila prostore kmetijske zadruge, gostinskega lokala in prodajalne. Meteorna voda je začela zalivati tudi prostore Zdravstvenega doma v Idriji, vendar so gasilci preprečili nadaljnje zamakanje.

Zaradi neurja in močnega naliva so se zamašili žlebovi in odtoki na strehi trgovine v Hrastniku, voda pa je nato tekla skozi podstreho v trgovino. Poplavljen je bil tudi lokal v Radovljici. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjskih hiš na Vrhniki, v Ljubljani pa je poplavila dvorišče in nekajkrat grozila, da bo zalila kleti. Meteorna voda pa je zalila tudi skladiščne prostore na Tovarniški cesti v Zrečah, vendar večje materialne škode ni povzročila. Pri črpanju vode so pomagala lokalna gasilska društva.

Zaradi udara strele je bilo na območju Viča in Rudnika brez električne energije približno 15.000 odjemalcev. Posledice udara strele so čutili tudi drugi odjemalci na srednjenapetostnem in nizkonapetostnem omrežju Elektra Ljubljana na širšem območju Ljubljane in Notranjske, in sicer kot kratkotrajni utrip napetosti. Strela je udarila tudi v stanovanjsko hišo v Dobu v občini Domžale in poškodovala električno inštalacijo.

Padavine bodo oslabele

Padavine bodo po vsej Sloveniji ponehale v prvi polovici noči, v četrtek pa se obeta lepše vreme. Dopoldne bo jasno, popoldne pa bo predvsem v hribovitem svetu še lahko nastala kakšna ploha in nevihta. V petek bo večinoma sončno in spet topleje.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M.U.K.
05. 07. 2007 10.55
nejc. V bistvu je JJ še kako kriv za poplave in neurja. Samo to je višja matematika. On ohranja delitev, željo po oblasti, egoizem, nižje vzgibe v ljudeh, materilano astralna slepila... to je v viših eterskih nivojih nekaj kar potrebuje purifikacijo, sploh sedaj, ko se vibracija zemlje spreminja in naduum spušča je kolektivna zavest zelo pomembna. Nižja kot je več bo sranja. Ljudje bodo enostavno rekli, da se Bog jezi. Čeprav je to poenostavljanje mogočnih arhetipskih sil, ki nadzorujejjo vsak atom bivanja.
hinko.murovec@siol.net
04. 07. 2007 17.37
Kaj ko bi stopili malo na dež in se ohladili preljubi politikanti, to je pa že resnična beda. Mi poveste kdo je kriv za polže na sosedinem vrtu, je pri jehovih pričah in sedaj ni sigurna kdo jo terorizira zaradi napačne pripadnosti. Hvala. LP
DarthRevan
04. 07. 2007 16.53
Zupancicff, v bistvu je tole neurje naročil Kučan po telefonu in sam enonogi maršal ga je poslal iz nebes, da veš! Mislim, ne bodi no primitiven.
Bostjan Petek
04. 07. 2007 16.51
e kronik a ta odstotek si si kr ti zdele zmislu neki... 99.9 zanesljivost bo al kaj lepo te prosm. Ja če bi vlado vodil Rop pol nebi blo toče pol bi z neba letele po najbolšmu primiru prekle. Noben ni kaj prida vsi so isti, ko si pridejo na stolček pozabjo na vse oblube in na vse kar bi lahko blo dobro za našo državo, vsi so isti! Ja folk vreme je tako kot je ampak zavedat se mormo da se nam narava samo maščuje nč drugega. Prav nam je zakaj pa ravnamo z naravo kot ravnamo, samo vrača nam. Vsak bi se mogu pr sebi zamislt glede onesnaževanja, samo to je že zdej zelo pozno prj bi mogli ukrepat prej...!
srecnii
04. 07. 2007 14.58
Pri nas je bilo tako hudo neurje in ne samo eno vsako uro pada toča,bliska se,pada dež hudo močno, da moja starša ne pomnita pa sta stara okoli 65 let. Kaj se doagaj z zemljo, kaj pa zdaj, nas bo mogočna narava pobila al kaj.....tretnutno sem prižgal računalnik tok, da sem napisal komentar in nas je že skoraj spet zajelo močna nevihta
Lepo bi bilo ko bi malo nase poslance tako zalilo v parlamentu
Felix2
04. 07. 2007 14.11
Če bi vlado vodu Rop al pa Pahor, ziher ne-bi blo neurja, sploh pa ne toče. Janša je za vse v Slo kriv KENEDE, levičarji?
Puys
04. 07. 2007 13.36
Cisto prav vam je, kaj pa ste vedno prepametni. V Mariboru in okolici posipavajo z sreborvim jodidom in letos toce ni bilo nikoli. Lani ko niso posipavali je toca udarila ob prvi nevihti in potem ob vsaki, dokler niso zaceli posipavat. Upspesnost obrambe je torej 99,9, kar nekatere se vedno ne preprica ...
jaz osebno
04. 07. 2007 13.34
Nejc, get a life!!
jan87
04. 07. 2007 13.13
za poplave so krive neugodne vremenske razmere in ne koruptivni politiki... zgin nazaj v osnovno šolo, pa poslušej kdaj... mogoče celo izveš da je konec 2. svetovne vojne :)