Slovenija

Pevec krivi Buta

Ljubljana, 22. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.B./T.S.
Komentarji
0

Zaradi uničenih evidenc o kmetijskih subvencijah naj bi službo izgubil generalni sekretar na kmetijskem ministrstvu.

Kmetijska ministrica namerava odstaviti Janeza Pevca, nekateri se s tem ne strinjajo
Kmetijska ministrica namerava odstaviti Janeza Pevca, nekateri se s tem ne strinjajo FOTO: POP TV

Z mesta generalnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu naj bi zaradi uničenih evidenc o kmetijskih zemljiščih odšel član SLS Janez Pevec, čeprav sam ugotavlja, da je za uničenje teh seznamov odgovoren sedanji državni sekretar in nekdanji minister Franc But, prav tako SLS.

Nekdanji minister pa meni, da gre za namerna podtikanja in opozarja, da bo, če se bodo ta nadaljevala izstopil iz stranke. Zanimivo ob tem pa je, da kmetijska ministrica Marija Lukačič, kljub temu, da Pevec krivi Buta, namerava odstaviti Pevca.

Kmetijske površine
Kmetijske površine FOTO: POP TV

Pevec, član izvršilnega odbora SLS, naj bi sodil v krog ljudi nekdanjega kmetijskega ministra Smrkolja. Operativno je kot generalni sekretar kmetijsko ministrstvo iz ozadja vodil zadnjih sedem let in v stranki so prepričani, da želi kmetijska ministrica 'počistiti' kadre na ministrstvu za kmetijstvo.

Franc Kangler (SLS) je nad odločitvijo ministrice zelo presenečen. Preseneča ga to, da se je Lukačičeva odločila, da bo "nekrivdno" razrešila Pevca, ki je drugače vplivni član ljudske stranke.

But: Pevec ni dovolj sposoben

But meni, da bi moral mesto generalnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu zasesti nekdo, ki je bolj sposoben kot Pevec
But meni, da bi moral mesto generalnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu zasesti nekdo, ki je bolj sposoben kot Pevec FOTO: POP TV

But pa meni drugače. Ocenjuje, da kmetijsko ministrstvo na takšnem mestu potrebuje bistveno bolj učinkovitega in organizacijsko sposobnega človeka, kot je to Pevec.

Pevec odstavitve danes ni želel komentirati. Prav tako pa ni želel izdati podrobnosti o poročilu, v katerem naj bi kot glavnega krivca za uničene evidence, okrivil Buta.

Nekdanji minister je dejal, da je že "kar precej sit teh podlih podtikanj". Na svoje delo je ponosen, saj ve, da ga je opravljal dobro ter, kot poudarja, da v življenju ni nikoli nič goljufal.

But se v SLS ne počuti več dobro

Ob tem naj spomnimo, da je Pevca že pred leti želel odstaviti prav takratni minister But. Ta pa ob tem dodaja, da se v stranki, ki ji je pred leti tudi predsedoval, ne počuti več dobro. Razmišlja celo o izstopu iz stranke.