Slovenija

Petkova komisija nadaljuje z delom

Ljubljana, 05. 06. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koroški podjetnik Dušan Kudrnovsky je pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki razkriva ozadje napada na novinarja Mira Petka, znova pojasnil okoliščine v zvezi z najetjem posojila v koroški podružnici NKBM v Dravogradu.

Dušan Kudrnovsky
Dušan Kudrnovsky FOTO: 24ur.com

Preiskovalna komisija je namreč dobila nove dokaze, ki njegove trditve, da z Jankom Zakeršnikom ni poslovno sodeloval, zanikajo. Ker je šlo za krivo pričanje pod prisego, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena dveletna zaporna kazen, je želel predsednik komisije Mirko Zamernik pred morebitno vložitvijo ovadbe pojasnilo. V dokumentu, ki ga je dobila komisija, podpisal pa ga je Kudrnovsky sam, namreč piše, da je Zakeršnik za posojilo Kudrnovskega položil štiri milijone tolarjev depozita. Čeprav je dokument podpisal, Kudrnovsky pravi, da za depozit ni vedel.

Sedaj bo sum, da je šlo za pranje denarja, moral pojasniti direktor urada za preprečevanje pranja denarja Klavdijo Stroligo. Ta se je opravičil, da je zadržan. Kudrnovskega pa, kot kaže, komisija ne bo ovadila.

Danes je komisija zaslišala tudi Zorana Nemca z Nove kreditne banke Maribor, ki pa je komisiji zgolj pojasnjeval notranjo strukturo v banki.