Slovenija

Parkiranje v beli coni odslej plačljivo do 20. ure in tudi ob sobotah

Maribor, 04. 07. 2024 14.26 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Mariboru bodo s 15. julijem v veljavo stopile spremembe na področju parkiranja. Parkirišča v belih conah bodo odslej ob delavnikih plačljiva vse do 20. ure, ob tem pa tudi ob sobotah med 8. in 13. uro. Na občini so zapisali, da novosti pri parkiranju uvajajo tudi v luči spodbujanja trajnosti mobilnosti v mestu.

Z mariborske občine so sporočili, da bodo 15. julija začele veljati spremembe na področju parkiranja. Na vseh parkiriščih v belih conah občine ob delavnikih bo plačljivost parkiranja podaljšana za eno uro, torej do 20. ure. 

Poleg tega uvajajo plačljivo parkiranje ob sobotah med 8. in 13. uro, a le v conah 1, 2, 3 in 4. To zajema območje na levem bregu Drave, ki na severu sega do Mestnega parka, jugu Drave, zahodu Strossmayerjeve ulice in vzhodu Melja. Znotraj tega območja se nahaja skupno blizu 1300 parkirnih mest v belih conah. 

Hkrati bo plačljivo parkiranje ob sobotah razširjeno tudi na ograjena parkirišča na treh lokacijah, to so Rakušev trg, Mlinska ulica in Sodna ulica/Ulica talcev. Na teh parkiriščih je skupaj prek 260 parkirnih mest.

Maribor
Maribor FOTO: Shutterstock

Cene ure parkiranja na vseh omenjenih parkiriščih ostajajo enake kot doslej; bo pa zaradi podaljšanega časa plačljivosti usklajen znesek celodnevne parkirnine na 20,40 evra.

"Opisane novosti pri parkiranju uvajamo tudi v luči spodbujanja trajnosti in mobilnosti v našem mestu. Mariborčanom in obiskovalcem od drugod tako priporočamo, da za prihod v središče mesta čim pogosteje izberejo trajnostne oblike prevoza – sedejo na mestni avtobus, premagajo pot s kolesom (tudi iz sistema Mbajk) ali se nanjo podajo peš," so dodali na občini. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ata_jez
04. 07. 2024 16.09
+0
Kaj to ima Maribor tudi preveč turistov?
funkytown
04. 07. 2024 15.55
-2
Kradejo nas na vsakem možnem koraku