Slovenija

Operacijske mize: Poročilo dokončano

Ljubljana, 25. 03. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Interna komisija kliničnega centra je dokončala poročilo o spornem nakupu operacijskih miz, ki ga je pripravljala ta mesec.

Vsebina poročila je za zdaj še skrivnost, člani komisije pa naj bi ugotovili, da so za sporni nakup odgovorni prav tisti, zoper katere je tožilstvo sprožilo zahtevo za preiskavo.

Med odgovornimi za nakup naj bi bila tudi Primož Rode in Zoran Arnež
Med odgovornimi za nakup naj bi bila tudi Primož Rode in Zoran Arnež FOTO: POP TV

Tako se naj bi zopet govorilo o istih imenih, in sicer o nekdanjem direktorju Primožu Rodetu, njegovemu pomočniku za komercialne zadeve Janezu Zajcu, nekdanjemu tehničnemu direktorja Slavku Maroltu in nekdanjemu pomočniku strokovnega direktorja Gregorju Cerkveniku. Ker člani komisije niso ugotavljali krivdne odgovornosti pač pa strokovno, se naj bi med odgovornimi za nakup znašel tudi strokovni direktor Zoran Arnež, ki je prejel prvo ponudbo za nakup operacijskih miz. Najbolj sporno naj bi bilo dejstvo, da se je vodstvo za tako imenovani posel desetletja odločilo le v petih dneh. Kasneje pa se je izkazalo, da je so klinični center s tem oškodovali za najmanj 230 milijonov tolarjev.

Enega od dveh izvodov poročila ima Borut Miklavčič
Enega od dveh izvodov poročila ima Borut Miklavčič FOTO: POP TV

Člani komisije za zdaj poročila ne želijo komentirati. Obstajala naj bi le dva izvoda poročila. Enega ima predsednik komisije, srčni kirurg Borut Geršak, drugega pa predsednik sveta zavoda kliničnega centra, Borut Miklavčič, ki je poudaril, da je poročilo kratko in jedrnato, saj ima le pet strani. Prav tako je potrdil, da ne gre za skupek doslej zbranih dokumentov, pač pa za povsem sveže ugotovitve. S poročilom je zadovoljen, še pravi, svet zavoda pa ga bo obravnaval na prihodnji seji, ki naj bi bila predvidoma sredi aprila.