Slovenija

Operacijske mize jeseni

Ljubljana, 10. 08. 2006 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnje operacijske mize naj bi do 25. oktobra dobila novomeška bolnišnica.

Bolnišnice še vedno čakajo na 18 operacijskih miz, dobile naj bi jih do konca oktobra.
Bolnišnice še vedno čakajo na 18 operacijskih miz, dobile naj bi jih do konca oktobra. FOTO: POP TV
Minister za zdravje Andrej Bručan je z direktorjem podjetja Soča Oprema Bojanom Bokaličem podpisal 336 milijonov tolarjev vredno pogodbo o dobavi in montaži 18 operacijskih miz s pripadajočo opremo. Pogodba s Sočo Opremo je bila podpisana kljub revizijskima zahtevkoma neizbranih ponudnikov Medicoengineeringa in Sanolaborja, kar je omogočila nova zakonodaja s področja revizije postopkov javnega naročanja.

Na ministrstvu za zdravje so pregledali in potrdili terminski plan za dobavo in montažo 18 operacijskih miz s pripadajočo opremo ter terminski plan izobraževanja za osebje, ki ga je posredovala Soča Oprema. Direktor podjetja Bojan Bokalič ga je predhodno uskladil z bolnišnicami, večina opreme pa bo dobavljena do konca septembra in montirana najkasneje do začetka oktobra, so sporočili z ministrstva.

Splošna bolnišnica Maribor bo operacijske mize dobila od 11. do 16. septembra, montaža in izobraževanje pa bosta potekala od 13. do 23. septembra. Nato bosta na vrsti Splošna bolnišnica Izola in Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki bosta mize dobili od 25. do 30. septembra, montaža in izobraževanje pa sta načrtovana med 27. septembrom in 4. oktobrom.

Soča Oprema bo operacijske mize Onkološkemu inštitutu dobavila med 4. in 15. oktobrom, do takrat pa bo opravljena tudi montaža in izobraževanje. Zadnja bo na vrsti Splošna bolnišnica Novo mesto, ki bo operacijske mize dobila med 15. in 25. oktobrom, v tem času bo potekala tudi montaža in izobraževanje osebja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zupancicevajama@email.si
11. 08. 2006 15.37
GADNI , nevem ali je hotel z temi mizami zasluziti Jansa (so cenejse) ali je zasluzil LDS (afera KC).Ne branim politikov. Zanimalo me je samo kako lahko en majhen kupcek zeleza in nekaj elektomotorckov toliko stane!!! Za taksno vsoto kupis lahko na celjskem koncu kmetijo z hiso in stroji!!! Mislim, tudi, da se motis.To je drobiz za velike posle! Osebno bi zelel samo nekaj tolarjev od KW ure in nekaj stotinov od litre bencina, ter en tolar od vsakega zavarovanca Triglava na mesec...RACUNAJ se naprej...NPR..Koliko je velik posel z premogom za toplarno Ljubljana!!! Mimogrede..cene so se zvisale..hahahaha
tomazbodner
11. 08. 2006 07.33
Jaka: Imamo mize ali jih pa nimamo, vsega slabega je vedno LDS kriv, vse dobro je pa posledica SDS, a ne?
gadni@email.si
11. 08. 2006 04.20
jaka37,zupancicevajama- Nabava takih miz sploh ni problem, Problem je nastal, ker je želel JJ od tega posla nekaj provizije za utrjevanje oblasti in svoje stranke pa tega ni bil sposoben.
zupancicevajama@email.si
10. 08. 2006 21.00
gadni Kaj si zelel povedat? Imas kaksen predlog..Napisi ga. Prikljuci se kaksni stranki ali naredi svojo in nam volilcem pokazi in povej kaj bos TI naredil.Ce bos imel dober program..glasujem za tebe. Bos?
jaka37
10. 08. 2006 20.53
gadni. LDS joka in stoka, karavana gre dalje. Mize so tu in verjamem, da celoten LDS s teboj na čelu, v obupu stoka "Ne verjamemo, da se je to res zgodilo!". Dobro jutro! Se je!
gadni@email.si
10. 08. 2006 20.46
Temu Bručanu pa jaz še vedno ne verjamem. Za teh 18 operacijskih miz tak rom pom pom. Naslednji članek bo "Na kamion naložili operacijske mize", "Pripeljali operacijske mize", "Razložili operacijske mize", "Razpakirali operacijske mize" itd... itd..... To je pač eden največjih pozitivnih projetktov naše vlade v dveh letih. Temu naj mediji posvetijo pozornost. Drugega pametnega (razen nalepk) ta vlada tako ali tako ni naredila.
zupancicevajama@email.si
10. 08. 2006 15.09
A tako izgleda 18.666.66,66 SIT??? Hmmm Ali je vsaj paleta iz mahagonija? Ali mi lahko kdo pove iz koliko razlicnih delov je sestavljena miza? Iz kaksnega materijala? Kot davkoplacevalec-kupec bi pricakoval podroben opis.Ali lahko kdo objavi tehnicne karakteristike te na izgled tako enostavne naprave? 18.666,66 SIT????