Slovenija

Od četrtka do ponedeljka zaradi del zaprta Dunajska cesta

Ljubljana, 24. 06. 2024 13.43 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.L.A, STA
Komentarji
4

Zaradi gradnje viadukta bo od četrtka do ponedeljka do 5. ure zjutraj zaprta Dunajska cesta za ves promet, vključno s pešci in kolesarji, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Dars pa je zaključil z glavnimi gradbenimi deli na avtocestnem odseku med predorom Šentvid in razcepom Koseze v Ljubljani, kjer je promet oviran od sredine marca. Začeli bodo odstranjevati delovno zaporo, zato bo avtocesta na tem odseku v noči na torek zaprta v obe smeri.

Dunajska cesta bo zaprta med Vilharjevo cesto in Trgom OF zaradi del, ki sodijo v okvir urejanja Potniškega centra Ljubljana in okoliške infrastrukture. Priporočen obvoz bo označen tako, da bodo vozniki z Dunajske ceste vodeni po Samovi, Drenikovi, Celovški in Tivolski cesti (in v obratni smeri). Za pešce in kolesarje bo priporočen obvoz potekal po Vilharjevi cesti, skozi podhod pod železniškimi tiri in po Trgu OF (ter v nasprotno smer).

Dunajska cesta
Dunajska cesta FOTO: Miran Kambič

Obvoz bodo v času trajanja popolne zapore imele linije 3G, 6, 6B, 7, 7L, 8, 11, 11B, 12, 12D, 13, 14, 19B, 19I, 20 in 64.

Trase bodo naslednje:

Linije 3G, 6B in 11B: Slovenska cesta, Trg OF, Slovenska cesta (redna trasa),

liniji 12 in 12D: Masarykova cesta, Kolodvor, Masarykova cesta (redna trasa).

Linije 6, 7, 7L, 8, 11, 13, 14, 19B, 19I in 20: Slovenska cesta, Trg OF, Masarykova cesta, Šmartinska cesta, Vilharjeva cesta, Dunajska cesta (redna trasa) in enako v obratni smeri.

Linija 64: Dunajska cesta, Topniška ulica, Šmartinska cesta, Masarykova cesta, Kolodvor in enako v obratni smeri.

"Župan Zoran Janković ob tem, prosi vse udeležence v prometu, da pot načrtujejo in se nanjo odpravijo pravočasno. Popolna zapora Dunajske ceste poteka v tednu, ko so šolarji s poukom že zaključili in v katerem je na dopustu veliko število ljudi," so pri MOL-u zapisali v sporočilu za javnost.

Ponoči popolna zapora avtocestnega odseka ŠentvidKoseze

Zaradi odstranitve zapore bo avtocesta med priključkom Šentvid in razcepom Koseze zaprta v noči na torek med 20. in 5. uro, so prek družbenega omrežja X sporočili iz Darsa.

Gre za obnovo 2,1 kilometra voziščne konstrukcije na obeh smernih voziščih avtoceste ter na delu razcepa Koseze in na posameznih krakih priključkov Podutik in Koseze. Promet na tem odseku je oviran od 16. marca, ko so stekla pripravljalna dela. Promet skozi predor Šentvid medtem vseskozi poteka normalno brez zapor. Kot so takrat pojasnili na Darsu, je obnova vozne površine potrebna zaradi dotrajanosti vozišča ter izboljšanja prometne varnosti. Odsek, ki je bil zgrajen leta 2008, obsežnejših obnovitvenih posegov v 16 letih namreč ni bil deležen.

Vmesni ločilni pas bo po novem urejen v nezeleni izvedbi, postavljena pa bo betonska varovalna ograja. Cestna razsvetljava bo z vmesnega ločilnega pasu prestavljena na desni rob. Ob tem bodo urejene bankine, signalizacija bo nova, postavljen bo nov portal spremenljive prometne signalizacije.

Izvajalca gradbenih del sta v skupnem nastopu slovenska družba avstrijskega gradbenega velikana Strabag in njen partner KPL. Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 7,2 milijona evrov brez davka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
24. 06. 2024 19.14
+1
Tko so zafural Slovenijo s tem cestam…Po kolovozih se folk vozi. Zaradi slabe infrastrukture so zafrknil tudi nepremičninski trg. Vse rije v Ljubljano. Včeraj je prepozno za tretji pas. Predno se bojo obrnil bo spet prepozno.
123soba
24. 06. 2024 16.48
+2
Jutri je pa državen praznik in 10 darsovih delavcev počiva, ker so utrujeni od vsakodnevnega dolgočasenja. Seveda prometa jutri v Ljubljani skoraj ne bo...
Anion6anion
24. 06. 2024 16.11
+2
A v tem primeru je pa zavod za naravno dediščino izdal dovoljenje
Sixten Malmerfelt
24. 06. 2024 15.41
+4
zaprite Ljubljano! za ves promet!