Slovenija

Obeta se nam Črna sreda

Ljubljana, 06. 04. 2006 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Študentska organizacija Slovenije za 19. april napoveduje opozorilni shod z naslovom Črna sreda.

FF protest
FF protest FOTO: Dare Čekeliš

Namen shoda je opozoriti na vedno slabši socialni položaj študentov ter posledice predloga gospodarskih in socialnih reform, ki bodo ta položaj še poslabšale, je dejal Tomo Juvan s Študentska organizacija Slovenije (ŠOS).

Opozorilni shod s kulturnim programom se bo na Kongresnem trgu začel ob 11. uri in bo predvidoma trajal uro in pol. Zbrane bodo nagovorili predsednik ŠOS Miha Ulčar, predsednik Dijaške organizacije Slovenije Jernej Štromajer in predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije Janez Tonkli, dogajanje pa bodo popestrili nastopi glasbenih skupin, študentske improlige in dramske skupine.

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jaka37
19. 04. 2006 01.46
Protest je farsa bedakov, ki organizirajo in se bodo udeležili te trapaste zabave. Štrajkajo danes, čeprav za stvari, ki so se zgodile pod vlado LDS, a takrat jasno niso štrajkal in štrajkajo za stvari, ki se sploh še niso zgodile. Bedarija. Kar pa se reform tiče, pa ne razumem, kako nekateri trdite, da bodo reforme poslabšale stanje. Možna sta dva odgovora. Prvič. Ne razumete razvoja gospodarstva in ekonomije in ste zadovoljni z bedo, ki je v zadnjih letih nastala, ali pa ste pod LDSom in SDjem nabrali kapital, kot nekateri in vam spremembe ne dišijo. Kam spadate, odločite se sami
_limoncica_
18. 04. 2006 23.24
Ja se strinjam s protestom...sam tista zahteva z brezplačnim javnim prevozom..hm...tega nm ta skopuška država nebi nkol prvoščla..Res pa je d bi lahko mal pocenil use skupi...Jutrišnjega protesta se nm mogla udeležit..nasledni k pa bo..(če bo)pa 100%pridm...
kordezg@gmail.com
18. 04. 2006 23.07
uredu je, da je protest! s tem bomo mogoče opozoril javnost (državo?) na to, da se nam obetajo hudi časi, če bodo reforme sprejete. po drugi strani, se pa tolčem po glavi, ko vidim kakšne zahteve s(m)o dal študenti. jao, jao! mal bolj realni bi bli pa vseeno lohk!
frenkii.r
18. 04. 2006 22.54
Prav verjetno je,da država ne bo naredila nič dobrega. Vse kar naredi je za državljane slabše in manj ugodno kot je bilo.Zato študentje in dijaki le pojdite na protest pa tudi če greste na kakšno pivo ne bo nič narobe.
svastapickarodi
18. 04. 2006 22.22
TO JA ... ČAGA !!!!!! PIJANŠČINA .... sam mene nebo :)
punchka_m@email.si
18. 04. 2006 22.13
hvala cambio, vsaj en pametn tle.. pavijanka, mene pa prou zanima s kje si ti d še nisi nč za to slišala.. pa kko lhka pol trdiš d bo ta sreda samo pijančevanje, če o tem shodu sploh nisi informirana?!
Stanko Mlakar
18. 04. 2006 21.34
Pavijanka!Ni ti treba biti deprimirana.Če ne vidiš možnosti študija v Sloveniji, bi ti svetoval študij v Črni gori! Tam je baje povprečni čas študija 14 let! Pa, srečno!
maja.golf @gmail.com
18. 04. 2006 21.31
Mislm...tale shod je prava sramota za študente..obnašajo se kot desetletniki, ki si zapičijo v glavo najbolj neracionalne ideje in jih na to skušajo uresničiti..mislim-brezplačni prevoz???že to nam vse pove...kot študentka sem nad svojimi sokolegi zelo razočarana in niti približno se ne namervama jutri udeležit tega shida in sodelovat!
pavijanka@email.si
18. 04. 2006 21.10
Sem dijakinja IN NIMAM pojma o čem se gre,...nisem bla informirana, zdi se mi glupo hodit na ta protest, ki itak ne bo pameten. Dobila sem filing, da bo to le frej dan (sej dobijo dijaki opravičila za odsotnost pri pouku, morbit jih bodo talal?), pa da bo dan za pijančevanje, črna sreda JUHU gremo pit JUHU gremo kafičkat..juhuhu. Ja dobr bo, res pomoje res 10% dijakov v slo nima pomjma o čem se gre. Nitine čutm ne da manjka kej pomankanja z dijaškim svetom. Sicer mi je pa zlo depresivno razmišljati o tem, da nimam kakšne velike možnosti če bom hodila na faks v sloveniji in bom morala zbrati tujino. definitivno, boljši faksi, razgledani in sploh uporabni. To je moje mišlenje, marsikaj še ne vem o tem kaj se dogaja. Kje da fak..še zmer mi ni jasn.. faak. pa sej, ne da bi se branila, >>frej dan, pijača, zadetsot JUHUHU
Stanko Mlakar
18. 04. 2006 19.43
Študenti, tako kot vse družbene skupine, imate pravico izražati svoje mnenje! Čeprav sem malo starejši se popolnoma strinjam z vami.Ne poslušajte preveč nasvetov "a la jaka 37".Mislim da temu gospodu,nekdo mora povedati, da zamuja nekaj tisoč let,(treba je iti dol z drevesa).Ko prebere kakšen komentar cvili "kaj pa prejšnja vlada?".Očitno rine v SDS (povejte mu da portparola že imajo!)
punchka_m@email.si
18. 04. 2006 19.19
čist tko ne.. js ne vem kaj je z vami, folk! tok mate za povedat čez ta shod, pa kao d bo pocen pjanščina pa bla, bla, bla.. a ste potuhtal d mogoče pa komu res ni useen za svojo prihodnost na faxu? nasledje pa zate, jaka37.. ne govor d dijaki sploh ne vemo zakaj se gre, ker nismo ena neumna bitja, q se vedejo po zakonih črede.. tut mi smo bli dobr informiran pa vemo zakaj se gre u teh nč dobrega obetavnih reformah, tko d prosm ne govort d nimamo pojma.. poleg tega pa upam d ta 37 ne predstavlja tvojih let, kr pol pa res ne vem, zakaj je za tebe to tolk pomembn pa zakaj peleš tak cirkus! živela črna sreda!
jaka37
17. 04. 2006 13.55
garbas in podobni. Kaj te falirani študentje, ki organizirajo to pijančevanje zahtevajo od države sploh ni pomembni, preprosto zato, ker zahtevajp stvari o katerih sploh ni bilo govora in jih vlada tako ali tako ne spreminja ali ukinja ali kaj še pišete. Trapasti se tako zelo, da ste kot ovce, ki gredo v čredi za nekom, ki vam ponuja golaž, liter vina in pijančevanje, medtem, ko bodo organizatorji služili tudi na vaš račun. Bedno. Kje pa so bili te isti študentje že prej, ko je bila prejšnja vlada in uvajala davke, dražila bone itd. V naši državi je pač še vedno tako, vsaj pri nekaterih, da trobijo tisto, kar jim partija naroči. To pa vemo kam vodi. Skratka shod, ki je popolnoma trapast, neumen z nerazgledanimi udeleženci. Predlagam, da si prvo preberet, kaj sploh vlada predlaga.
jaka37
17. 04. 2006 13.50
Luftika se popolnoma strinjam s tabo. Dodaten komentar sploh ni potreben, mogoče le to, da tovrstnim traparijam sploh ne bi dal dovoljenja za take traparije, žal pa te isti ljudje prihajajo iz istih vrst kot ljubljanska županja in razumljivo je, da jih je celo pozdravila.
Luftika
17. 04. 2006 13.22
Dokler bodo predstavljali študente osebki, ki sploh niso študentje, še slabše, so falirani študenti, ki jih je premamil lahko zaslužen denar, ki ga prejemajo za vodenje SOŠa in podobnih organizacij, moje podpore ne dobijo. TO je za njih le ena priložnost, ker pač mora organizacija porabiti denar. Če samo pomislim, kaj so delali pri prejšnji vladi, da so sploh dovolili, da se je takrat sprejel zakon, ki je obdavčeval študentsko delo.... Spomnili so se pa, ko je bilo že bolj ali manj prepozno.... Taki shodi so le priložnost še za eno poceni pijanko. In pri tem jih jaz ne bom podpirala, saj mi itak že jemljejo denar, ki bi ga lahko dali za cenejše bone. V petih letih so se nekateri boni podražili za 100%.
nitros
17. 04. 2006 12.17
Kot prvo, če se študentska in dijaška organizacija odliči za protestne shode, moramo dijaki in študentje držati skupaj, saj brez homogenosti ne bo nobenih rezultatov, ne pa da se razdvajamo na dva nasprotna pola- ene, ki so za ene pa ki so proti protestom. Tisti, ki tako pljuvate po tem shodu ste navadni izdajalci. Če že imate tako proti bodite saj tiho in pustite večini, da nekaj naredi za boljši jutri študentov in dijakov. Zakaj ne bi bio lahko boje če je lahko še boljše. Če bomo držal skupaj, če bomo enotni nas bojo bolj upošteval, brez tega bo politika vidila, da lahko malipulirajo z nami in nam ukinejo študentsko delo, bone,....
nadja
15. 04. 2006 16.30
Citiram:" sploh ne vem kaj mate proti protestom. ja haloooo, a ne vidte kaj hočejo uvedt:šolnine, ukinitev bonov,.." Ma dejte si tisti k greste na te kvazi proteste vsaj pojme razčistit najprej!!! Ma noben ne ukinja bonov...a joj...jz sm misnla, da pojem biti študent pomen biti razgledan...očitn ne....
minted
15. 04. 2006 11.07
Ja, boga(ta) naša država. Po moje bo zaradi tega shoda morala uvesti šolnine.
Materi
15. 04. 2006 10.18
SOS neposredno zahteva keš... Če ne razumeš Garbas kaj je sploh problem vsega bodi raje tiho. Neposredno iz vsega tega SOS vleče dinarčke od države, in to na ful!!!
lucasa
15. 04. 2006 07.27
@JUGON Imaš pa strašno motivacijo, da pljuvaš v lastno skledo???
garbas@email.si
15. 04. 2006 02.02
jaka37 tudi tebe prosim da si preberes kaj tocno sos od vlada zahteva. tri tocke od tistih 12ih je samo ponovitev obljub ki so jih ministri javno povedal. noben pa ni neumen da bo zacel pogajanja z minimalnimi zahtevami. sploh pri vojaku jansi, jebat ga ce je clovk trd za pogajanja je pac trd. vseeno mislm da se morm strinjat s tem da bi vlada lahko pokazala malo vec kooperacije z studenti. ker ce gre urejat njihove (nase) pravice mislim da imamo tudi kaj mi besede zraven.