Slovenija

Neurje uničilo Rumeno noč

Koper/Ljubljana/Kranj, 29. 07. 2006 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nevihta z močnim vetrom, dežjem in udari strele je sinoči divjala najprej na Obali, nato pa tudi v notranjosti države.

Obiskovalcu koprske Rumene noči so morali zabavo predčasno prekiniti zaradi slabega vremena
Obiskovalcu koprske Rumene noči so morali zabavo predčasno prekiniti zaradi slabega vremena FOTO: POP TV

Zaradi udara strele je izbruhnilo nekaj požarov, ki pa jih je močan naliv hitro pogasil. Na Obali so zaradi nevihte težave nastale v pomorskem prometu, podrlo se je nekaj dreves ter poškodovalo nekaj drogov električne napeljave in javne razsvetljave, so sporočili iz Centra za obveščanje Republike Slovenije (CORS).

Vreme razgnalo obiskovalce Rumene noči

Visoki valovi so zalili tudi nižje predele ob Obali. Zahodni veter, ki se je kasneje razvil v tramontano je odgnal obiskovalce Rumene noči v Kopru. Veter je prevračal stole, mize, prenosne WC-je, kozarce, krožnike, razne panoje in drugo. Pri podjetju kruh Koper je veter podrl borovca, prav tako je podrl drevo v Ankaranu in Sečovljah. V Izoli je prevrnil drog javne razsvetljave. V Luciji je odvezal gumijast čoln, ki ga do sedaj še niso našli, drug gumijast čoln je vrglo iz morja na cesto pri Rudi.

Zaradi neurja se je okoli kilometer od punte v Piranu v težavah znašla jadrnica s štirimi ljudmi na krovu. Na pomoč jim je odplul čoln luške kapetanije, ki je pogrešane našel in jih pospremil v izolsko marino. V resnih težavah se je znašel tudi štirinajstletni deček, ki je bil na čolnu pri Bernardinu. Čoln so iskali koprski in piranski gasilci. S pomočjo informacij občanov so fanta nepoškodovanega našli v klubu na Fornačah.

Vreme divjalo tudi v prestolnici

Na območju Ljubljane, na cesti v Medvodah, se je zaradi vetra podrlo drevo, na Partizanski cesti v Grosupljem pa je strela zanetila požar na smreki. Na Gorenjskem je močan veter čez cesto v Spodnji Lipnici v občini Radovljica podrl drevo. V Posavju je na območju občin Krško, Sevnica in Brežice močan veter podrl nekaj dreves, na cesto je voda nanesla mulj in kamenje, občasno so bile motene telefonske zveze in oskrba z električno energijo. Na Celjskem je v naselju Marija Reka v občini Prebold podrlo drevo, zaradi udara strele v votlo lipo v Šentvidu pri Zavodnju v občini Šoštanj pa je ta zagorela.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zupancicevajama@email.si
30. 07. 2006 13.39
Kopersko noc-Rumeno noc ni unicilo neurje, ampak organizatorji ze zdavnaj.Lansko leto smo bili tam!! Cigani prodajajo noze in plasticne pistolce.Jovo prodaja pleskavice in cevape..Komaj sva najdla z prijatelji stojnico z ribami (brez veze..sardine itd ) Najlepse je bilo na pomolu pri gostincu iz Stajerske, kateri je imel dober refosk.Skoda, da sva letos zamudila zabavo v vasi Smokvice.ENKRATNO!