Slovenija

'Napake na mizah obžalujemo'

Ljubljana, 10. 04. 2007 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister za zdravje Bručan obžaluje, da je na petih operacijskih mizah v novomeški bolnišnici prišlo do napak.

Andrej Bručan je povedal, da na napake ministrstvo ni imelo vpliva
Andrej Bručan je povedal, da na napake ministrstvo ni imelo vpliva FOTO: POP TV

Minister za zdravje Andrej Bručan je danes izrazil obžalovanje, da je na petih operacijskih mizah v Splošni bolnišnici Novo mesto prišlo do napak. Poudaril je, da ministrstvo na to ni imelo nobenega vpliva, razen v delu, kjer gre za izbiro dobavitelja po razpisni dokumentaciji. Sicer pa je Soča oprema že izrazila pripravljenost popraviti vseh pet operacijskih miz v novomeški bolnišnici in po potrebi opraviti tudi zamenjavo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, s čimer ministrstvo soglaša.

Na podlagi sklenjene pogodbe med ministrstvom za zdravje in dobaviteljem operacijskih miz Soča opremo je napako na mizah nujno treba odpraviti s strani dobavitelja v rokih, ki jih določa sklenjena pogodba, je pojasnil Bručan. Dodal je, da sicer za zamenjavo operacijskih miz ministrstvu ni treba dati soglasja, a je to vseeno storilo.

mize
mize FOTO: POP TV

V primeru, da dobavitelj ne bi odpravil napak v skladu s pogodbo, bi ministrstvo uporabilo pogodbeno varovalko in unovčilo bančno garancijo dobavitelja za odpravo napak v garancijski dobi, je povedal minister. Ob tem je poudaril, da ministrstvo v nobenem primeru ne bo dodatno financiralo te zamenjave in da ne bo prišlo do nobenih ovir pri opravljanju operacij v bolnišnicah, kjer bo prišlo do zamenjave miz.

Bručan je povedal še, da je direktor Soča opreme Bojan Bokalič že ponudil zamenjavo vseh petih operacijskih miz v Novem mestu, tako da delovni proces tudi tam ne bo trpel. Zamenjava miz v novomeški bolnišnici naj bi se tako zgodila že 21. aprila.

Operacijske mize
Operacijske mize FOTO: Kanal A

Bokalič je sicer v petek potrdil, da so sklenili zamenjati operacijske mize v novomeški bolnišnici. Poudaril je še, da so v duhu dobrih poslovnih odnosov pripravljeni zamenjati tudi mize, ki še neuporabljene čakajo na dokončanje Onkološkega inštituta, vse ostale operacijske mize, ki jih bolnišnice in inštitut že uporabljajo, pa so njihovi tehniki preventivno tehnično pregledali.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.