Slovenija

Mize končno delujejo

Novo mesto, 07. 05. 2007 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Splošni bolnišnici Novo mesto so že preizkusili nove operacijske mize, ki so jih zamenjali v petek.

Z novimi mizami so nadomestili petih enakih miz, pri katerih so ugotovili napake v hidravličnih cilindrih. Direktorica novomeške bolnišnice Mira Retelj je povedala, da so nove operacijske mize dokončno namestili v nedeljo, operacijsko osebje pa danes na njih že normalno izvaja predviden operacijski program.

"Nove operacijske mize so danes že normalno v uporabi ter zaenkrat delujejo brezhibno," je pojasnila Reteljeva. Nove operacijske mize so enake, vendar iz druge serije, kjer naj bi bila napaka po zagotovilih proizvajalca odpravljena v okviru proizvodnega procesa.

Kot je še dejala Reteljeva, imajo tudi zamenjane operacijske mize zagotovljeno triletno garancijsko obdobje
Kot je še dejala Reteljeva, imajo tudi zamenjane operacijske mize zagotovljeno triletno garancijsko obdobje FOTO: Kanal A

Kot je znano, so se v podjetju Soča oprema po več intervencijah v novomeški bolnišnici aprila odločili, da operacijske mize italijanskega proizvajalca Sordina zamenjajo z novimi. Zamenjavo spornih operacijskih miz so v novomeški bolnišnici uskladili z urnikom predvidenih operacij, tako da ta ni vplivala na predvideno delo v bolnišnici.

V novomeški bolnišnici so nove operacijske mize z napako sicer začeli uporabljati januarja, že mesec kasneje pa so začeli opozarjati na napake v njihovem delovanju. Kot je še dejala Reteljeva, imajo tudi zamenjane operacijske mize zagotovljeno triletno garancijsko obdobje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.