Slovenija

Menjava na vrhu LDS?

Ljubljana, 23. 11. 2006 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jelko Kacin ni izključil možnosti, da bi na januarskem kongresu LDS volili tudi novega prvega moža stranke.

Jelko Kacin ne izključuje možnosti, da bi LDS na januarskem kongresu volil tudi novega predsednika stranke.
Jelko Kacin ne izključuje možnosti, da bi LDS na januarskem kongresu volil tudi novega predsednika stranke. FOTO: POP TV

Izvršni odbor LDS je obravnaval delno poročilo o lokalnih volitvah, ki temelji na odzivih 95 lokalnih odborov. Ti so natančno ocenjevali posamezne segmente, priprave in izvedbe lokalnih volitev, pa tudi končni izkoristek.

Svet stranke bo ponovno razpravljal januarja, ko bodo lokalne volitve končane. Kot je pojasnil predsednik stranke LDS Jelko Kacin, v Izoli volitve še potekajo in šele januarja bodo lahko upoštevali tudi že končne rezultate lokalnih volitev v obliki in vsebini vseh koalicij, podžupanskih mest in distribucije posameznih vlog, ki jih bodo svetnice in svetniki ter župani imeli v vseh slovenskih občinah. Šele takrat bo po Kacinovih besedah poročilo celovito in se bo o njem lahko tudi glasovalo.

Stranka bo na januarskem programskem in volilnem kongresu volila naslednika Mateja Lahkovnika, ki je odstopil s položaja podpredsednika stranke, ali bo volila tudi novega predsednika pa v tem trenutku še ni jasno. "Ali bomo volili tudi predsednika stranke, pa je stvar razvoja dogodkov, predvsem pa ocene rezultatov volitev, ki pa bodo na voljo šele januarja," je pojasnil Kacin.

Tudi predsednik sveta LDS Anton Anderlič je prepričan, da bo pred januarskim kongresom še veliko razprav o menjavi na vrhu stranke. Andrelič meni, da bosta tako predsednik kot generalna sekretarka stranke Meta Vesel Valentinčič v mesecih do kongresa skušala analizirati dogajanja, ki so potekala do zdaj. Tako bosta morda naletela na stvari, ki se jih ne da popraviti, in bosta razmislila tudi o kakšni drugi poti.

Predsednik sveta LDS Anton Anderlič je povedal, da s celotnim rezultatom letošnjih lokalnih volitev niso zadovoljni. Analiza pa bo po njegovem mnenju priložnost, da se stranka ponovno zavihti na nekdanje poti.

Kacin je spregovoril tudi o menjavi vodstva v lokalnem odboru stranke Kranju. Povedal je, da bo v Kranju, kjer je sam predsednik lokalnega odbora stranke, zagotovo prišlo do spremembe v vodstvu. Kot je dejal, je že takrat, ko je bil izvoljen za predsednika stranke, napovedal, da bo funkcijo predsednika lokalnega odbora v Kranju opravljal samo do lokalnih volitev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.