Slovenija

Maja srečanje nedonošenčkov 'policijske štorklje'

Ljubljana, 15. 04. 2010 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob 30-letnici ''policijske štorklje'' vabijo vse, ki so jih kot novorojenčke v inkubatorju v bolnišnico prepeljali s policijskim helikopterjem, na srečanje.

V Letalski policijski enoti v okviru humanitarnih nalog opravljajo tudi prevoze novorojenčkov v inkubatorjih. S policijskimi helikopterji naj bi v treh desetletjih prepeljali že okoli 700 nedonošenčkov. Najstarejši je tako danes star več kot 30 let, najmlajši pa samo nekaj dni.

Policijski helikopter, s katerim rešujejo nedonošenčke.
Policijski helikopter, s katerim rešujejo nedonošenčke. FOTO: Blaž Garbajs
Letalska policija-3
Letalska policija-3 FOTO: Blaž Garbajs

Ob 30-letnici ''policijske štorklje'' vabijo vse, ki so jih kot novorojenčke v inkubatorju v bolnišnico prepeljali s policijskim helikopterjem, na družabno srečanje, ki bo v soboto, 8. maja, ob 11. uri v hangarju Letalske policijske enote. Vabljeni so tako odrasli kot tudi otroci, ki so kot dojenčki leteli v inkubatorju, in njihovi starši ali sorodniki.

Zaradi varstva osebnih podatkov ne vodijo evidence prepeljanih, zato jih ne morejo neposredno obvestiti. Zato prosijo, da se jim javite sami. Zaradi boljše organizacije srečanja "letečih novorojenčkov" prosijo, da jim svojo udeležbo čim prej potrdite na e-naslov: inkubator@policija.si  ali po navadni pošti na naslov: Letalska policijska enota, Zgornji Brnik 130 p, 4210 Brnik.

Sporočite ime in priimek, starost, kraj, iz katerega prihajate, in število vaših spremljevalcev. Zaželeno je, da dopišete tudi nekaj vrstic, kdaj in od kod so vas ali vaše otroke prepeljali. Policisti bodo udeležence pozdravili, pogostili, jim predstavili delo in helikopterje ter pokazali inkubatorje, s katerimi nedonošenčke prevažajo še danes. Srečali se bodo lahko s policijskimi posadkami in zdravniško ekipo, se spoznali in delili svoje izkušnje s helikopterskim prevozom.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarkoKnez
15. 04. 2010 20.41
Srečanje policijskih nedonošenčkov? Slavnostna govornica bo Katarina Kresal?? Pfeeej...
Blaž Koncilja
15. 04. 2010 15.46
Pa recimo, da so mene tut prepeljali s helikopterjem in ne s Fičotom:)