Slovenija

Hosta za župana

Ljubljana, 02. 09. 2010 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Zaresu so se odločili v politiko pripeljati nov obraz in za ljubljanskega župana predlagali Milana Hosto, sicer športnega filozofa z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki z astmo.

Milan Hosta
Milan Hosta FOTO: POP TV

V barvah Zaresa bo na županskih volitvah v Ljubljani nastopil Milan Hosta. Po njegovem mnenju bi Ljubljana lahko postala najlepše mesto na svetu, ampak le če bo znala pogledati sama vase. Hosta zato poudarja trajnostni razvoj mesta, Zaresove programske usmeritve pa povzema geslo Tramvaj, znanje in stanovanje.

Ljubljana je kot lepa ženska, neusahljivo ljubezen nosi že v svojem imenu in zato je tudi najboljša mati. Milan Hosta

Hosta, ki se je danes predstavil na novinarski konferenci, je direktor Mednarodnega inštituta za trajnostni razvoj, politiko in diplomacijo športa. Kot je dejal, zagovarja socialno in okoljevarstveno doktrino s kančkom liberalizma.

Javni mestni promet je po njegovih besedah rak rana prestolnice. Kot pravi, morajo biti do leta 2013 pripravljene zasnove ter struktura financiranja za uvedbo tramvaja na najbolj obremenjenih cestah.

Novi tekmec Zorana Jankovića je po besedah Pavla Gantarja izvrsten kandidat, ki pozna izzive, ki čakajo Ljubljano.
Novi tekmec Zorana Jankovića je po besedah Pavla Gantarja izvrsten kandidat, ki pozna izzive, ki čakajo Ljubljano. FOTO: POP TV

'Da pamet ne bo bežala iz Ljubljane'

Ljubljana je po njegovih besedah s svojo univerzo cvet slovenske pameti, zato mora poskrbeti, da pamet "ne bo bežala iz Ljubljane".

Prizadeval si bo za gradnjo poceni najemniških stanovanj, za energetsko samozadostnost in spodbujanje socialnega podjetništva.

Mesto po njegovih besedah potrebuje ljudi z jasno vizijo, ki postavljajo medčloveške odnose in posluh za naravo na prvo mesto.

V mestnem odboru Zares ne podpirajo pobude za razpis naknadnega referenduma o julija sprejetem prostorskem načrtu. Kot je pojasnil predsednik ljubljanskega Zaresa Pavel Gantar, sicer načrt ni tak, kot bi si ga želeli, vendar je po njegovih besedah načrt potreben in bi bilo za Ljubljano najslabše, da ga nima.

Za mestne svetnike bodo na Zaresovi listi po Gantarjevih navedbah kandidirali še Janez Kopač, Andrej Rus, Boris Veselko, nekaj akademikov in predvsem "veliko novih obrazov". Nekaj članov Zaresa, ki so v sedanjem mandatu svetniki na Listi Zorana Jankovića, bo na tej listi kandidiralo tudi jeseni.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
03. 09. 2010 00.55
KR NAJ GRE K ZARESU,ADIJO
Buena Vita
03. 09. 2010 00.55
Biofrutek
02. 09. 2010 17.40
Športni filozof hahahahahahahah :) So se mal pohecal s to kandidaturo ane
.col.
02. 09. 2010 15.59
kod je pa vic?
swedenb@gmail.com
02. 09. 2010 15.32
"Ljubljana je kot lepa ženska, neusahljivo ljubezen nosi že v svojem imenu in zato je tudi najboljša mati." Bi sploh našli še večjega pacienta?
Rok Far?nik
02. 09. 2010 14.31
Dokler bodo stranko Zares vodili takšni ljudje kot jo vodijo je Zares brez veze, da se sploh kaj mučijo glede kandidatur, pravzaprav bo pa ta stranka tako ali tako ugasnila po parlamentarnih volitvah, se pravi leta 12 ali13, tako kot stranka Lipa še pomnite !!!
Nicolete
02. 09. 2010 14.17
Novi obrazi stare navade. Dejstvo. Kar koli je povezano z tem imenom je zanič.
MOSSAD001
02. 09. 2010 14.16
Bukova-Hrastova?? HOSTA