Slovenija

Delovna inšpekcija v Hitu ugotovila manjše nepravilnosti

Nova Gorica, 17. 06. 2009 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delovni inšpektorat je v družbi Hit opravil inšpekcijski nadzor in ugotovil manjše nepravilnosti, zaradi česar bodo novogoriški igralniški družbi izdali ureditveno odločbo.

Igralnica
Igralnica FOTO: Kanal A

 Reprezentativni sindikati v družbi Hit so pred mesecem novogoriškemu inšpektoratu za delo prijavili direktorico kadrovskega področja v novogoriškem igralniškem podjetju Radejo Elgetz. V prijavi ji očitajo, da je pri kadrovski reorganizaciji kršila zakona o delovnih razmerjih.

"Direktorica kadrovskega področja Radeja Elgetz je pri odpovedi pogodb o zaposlitvi in sklepanju novih pogodb večkrat kršila zakon o delovnih razmerjih ter izvajala pritisk na delavce pri podpisu novih pogodb kljub nestrinjanju delavcev," so v prijavi zapisali sindikati Sids, Vrba in Git. Zahtevali so tudi izredni inšpekcijski nadzor, je razvidno iz prijave.

Med kršitvami, ki jih očitajo Elgetzovi, sta odpovedi pogodbe o zaposlitvi starejši delavki in nosečnici, neustrezne nove pogodbe brez odpravnin, napačno razvrščanje delavcev na delovna mesta glede na stopnjo izobrazbe, vztrajanje pri trimesečnem odpovednem roku ob zaprtju igralnice Otočec, prekinitev pogodb za določen čas na delovnih mestih, kjer se potreba ni zmanjšala – hkrati so bili na ista delovna mesta napoteni delavci preko študentskega servisa –, in kršenje dnevnega počitka pri gostincih.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
17. 06. 2009 17.39
Buena Vita
17. 06. 2009 17.39
LOPOVI V HIT ŠELE PRIHAJAJO,RES TA PRAVI,STARI IZURJENI
belendra
17. 06. 2009 10.27
To su LOPOVIIIIIII