Slovenija

Bo Spar gradil v Šiški?

Ljubljana, 13. 12. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski mestni svetniki so prekinili sejo, na kateri naj bi odločali tudi o gradnji Sparovega nakupovalnega centra v Šiški.

Če bodo mestni svetniki danes sprejeli spremembe zazidalnega načrta, bo Spar v Šiški do leta 2008 zgradil kompleks, ki bo skupno obsegal 81 tisoč kvadratnih metrov površin, zaposlitev pa bo predvidoma dobilo dva tisoč ljudi.

Če bodo svetniki odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za urejanja območja ob Celovški cesti v Šiški sprejeli, bo trgovska veriga Spar v neposredni bližini Mercatorjevega centra v prihodnjem letu po petih letih priprav le začela z gradnjo večnamenskega kompleksa, vrednega od 45 do 50 milijard tolarjev.

Generalni direktor trgovske družbe Spar Igor Mervič je prepričan, da svetniki nimajo razloga, da odloka ne bi potrdili. Osnutek spremembe prostorskega akta so namreč že sprejeli, predlog, o katerem bodo glasovali danes, pa je v bistvu enak. Sicer pa je Spar pri pripravi načrta za center, ki bo stal ob Celovški cesti med ljubljansko obvoznico, Cesto Ljubljanskih brigad in Litostrojsko ulico, ves čas zelo tesno sodeloval z ljubljansko občino in upošteval vse njene želje in pripombe.

Pripombe s strani Mercatorja

Največ pripomb na osnutek občinskega odloka so imeli v družbi Mercator, Sparov kompleks bo stal namreč v neposredni bližini njihovega centra v Šiški. Mercator je tako med drugim izrazil dvom v smiselnost gradnje trgovskega kompleksa v bližini Mercatorjevega trgovskega centra, ki že obstaja in so mu mestne oblasti dovolile širitev. Občinski uradniki so največjemu slovenskemu trgovcu pojasnili, da je interes občine, da se v to območje Šiške umesti površine za dejavnosti, ki jih v tem delu Ljubljane primanjkuje.