Slovenija

Afera Depala vas: Miklavčič vse zanikal

Ljubljana, 29. 07. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Afera Depala vas po dveh intervjujih vpletenih v afero, Vinka Beznika in Vojka Smoleta, ne pojenja. Danes se je na navedbe Vojka Smoleta, da je na sestankih tik pred aretacijo sodeloval tudi vodja ljubljanskega okrožnega tožilstva, odzval tudi nekdanji tožilec Tomaž Miklavčič. Vse skupaj je seveda zanikal.

Tomaž Miklavčič
Tomaž Miklavčič FOTO: POP TV

Nekdanji vodja ljubljanskih tožilcev Tomaž Miklavčič pojasnjuje, da se pred kritičnim dnem torej pred aretacijo Milana Smolnikarja ni z nikomer pogovarjal preprosto za to, ker za spletkarjenja pred aretacijo ni vedel.

Vojko Smole v Mladini namreč trdi drugače: "Krkovič je organiziral sestanek z njim (torej z Miklavčičem) v Zeleni jami v nekem lokalu. Ko sem prišel noter je bil tam Miklavčič in še dva druga iz specialne enote. Midva z Miklavčičem sva se usedla in povedal mi je, da Smolnikar dela proti državi..."

Nekdanji tožilec Miklavčič je v odgovoru med drugim zapisal: "Odločno zanikam kakršnokoli sestankovanje pred izbruhom afere Depala vas s komerkoli od vpletenih v afero. Kot takratni predstojnik Okrožnega državnega v Ljubljani sem za dogodke v Depali vasi izvedel zjutraj po dogodku. Istočasno z menoj je za dogodek izvedela, meni takrat podrejena tožilka Barbara Brezigar."

Tone Krkovič
Tone Krkovič FOTO: POP TV

Vojko Smole tudi danes ni bil dosegljiv. Nekdanji poveljnik specialne enote Moris Tone Krkovič pa zagotavlja, da mu je Vojko Smole po intervjuju v Mladini v telefonskem pogovoru dejal: "Jaz nisem dal nobenega intervjuja, jaz sem se samo malo pogovarjal z ljudmi."

Pa tudi sicer se Miklavčič ne spomni, da bi kdajkoli v svojem življenju pil kavo v zeleni jami. "Ne rečem, v centru mesta, a v Zeleni jami prav gotovo ne," zaključuje svoje pismo Miklavčič. Po njegovem gre za način razmišljanja Vojka Smoleta in Vinka Beznika, ki z realnim dogajanjem nima nobene zveze in ga zato Miklavčič prepušča psihiatriji.