Znanost in tehnologija

Najmanjša video kamera na svetu

Amstelveen, 03. 08. 2006 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Canon je predstavil najmanjšo video kamero na svetu HV10 v digitalnem formatu visoke ločljivosti HDV1080i.

Canon je predstavil najmanjšo video kamero na svetu HV10 v digitalnem formatu visoke ločljivosti HDV1080i. Visokokakovostno tipalo CMOS velikosti 1/2,7 palca in ločljivosti 2,96 milijona točk uporabnikom prinaša zmogljivosti standarda HDV1080i v kompaktnem in privlačnem ohišju. Kamero odlikujeta Canonov procesor visoke ločljivosti DIGIC DV II in izjemno kakovosten objektiv z 10-kratno optično povečavo, ki s sistemom ostrenja Instant AF omogoča natančno ostrenje z visoko hitrostjo. S Canonovo HV10 se bo povečalo snemanje filmov v visoki ločljivosti ravno v času, ko vse več televizijskih postaj začenja s predvajanjem programov v digitalnem formatu HDTV.

"Uspeh znamke EOS, najbolj prepoznavne znamke digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov na svetu, je Canon uvrstil na mesto vodilnega inovatorja na področju tehnologije HD CMOS," je poudaril Mogens Jensen, direktor oddelka Canon Consumer Imaging Europe. "Poznavanje tehnologije CMOS je našim inženirjem omogočilo razvoj izredno kompaktne in visoko zmogljive video kamere HDV1080i. Edinstvena kombinacija Canonovega tipala CMOS in 70-letnih izkušenj z objektivi je pustila konkurenco daleč zadaj."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.