Znanost in tehnologija

"Kristalne" slušalke in USB

New York, 06. 11. 2007 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Philips in Swarovski izdelujeta slušalke in USB ključke, ki so okrašeni s kristali.

Nekaterim pri poslušanju glasbe ne zadostuje več le dober zvok. Za tiste, ki dajo veliko tudi na imidž, sta poskrbeli podjetji Philips in Swarovski, ki sta združili vrhunsko tehnologijo in modo. S kristali so namreč obdali slušalke in USB ključke oziroma predvajalnike.

Predstavili so dva modela USB ključkov, prvi se imenuje “Heart beat“, drugi pa “Lock out“. Kajpada imeni nista naključni, saj imata "igrački“ obliko srca oziroma ključavnice. Njuna površina je prekrita z drobnimi kristali Swarovski, kapaciteta USB-ja pa je 1 GB. In cena? 179 dolarjev.

Pri slušalkah lahko izbirate med nekaj različnimi modeli, katerih cene se gibajo med 79 in 149 dolarji. Najbolj pomembno pa seveda je, da je na vsaki izmed slušalk srednje velik kristal, ki tako že na daleč izdaja, da poslušalec glasbe pač ni čisto navaden zemljan.

Zanimiva proizvoda sta Philips in Swarovski pod blagovno znamko “Active Crystals“ predstavila že pred meseci, zaenkrat pa jih v Sloveniji še ni mogoče kupiti, so pa na voljo v sosednjih Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.