Znanost in tehnologija

Izbrisali 14.000 poštnih predalov

St. Louis, 29. 01. 2008 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriško telekomunikacijsko podjetje Charter Communications je nehote izbrisalo 14.000 e-poštnih predalov svojih strank.

Do izbrisa je po pojasnilih predstavnikov podjetja prišlo zaradi programske napake med izvajanjem rutinskih del. Izbrisanih podatkov, od sporočil in fotografij do drugih priponk, ki so jih uporabniki imeli shranjene v svojih e-poštnih predalih, žal ni mogoče pridobiti nazaj, so dejali v podjetju, kjer se uporabnikom za svojo napako opravičujejo. Vsakemu uporabniku, ki so mu po pomoti izbrisali predal, so zato namenili odškodnino v višini 50 dolarjev.

Podjetje Charter Communications je eden največjih ameriških kabelskih televizijskih operaterjev, ki uporabnikom ponuja tudi telefonske storitve in širokopasovni dostop do interneta. Skupno ima okrog 2,6 milijona naročnikov  širokopasovnega interneta.

Kot so pojasnili v podjetju, vsakemu novemu internetnemu uporabniku dodelijo brezplačen e-poštni predal, vendar pa jih nekateri ne uporabljajo, saj že imajo kakšen drug e-poštni predal. Zato vsake tri mesece podjetje izbriše neaktivne predale. Tokrat pa je izbris po pomoti zajel tudi nekatere aktivne predale.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
30. 01. 2008 20.54
Če pa je res, mnogi pozabljajo na relativno enostavno varnostno kopiranje podatkov, in tiler so celo pritznali, da tega niso naredili: "ki so jih uporabniki imeli shranjene v svojih e-poštnih predalih, žal ni mogoče pridobiti nazaj". Tu ni kaj več dodati, razen če ti igrajo kakšno svojo igro, na račun ničhudega slutečih uporabnikov.
bysaRD
30. 01. 2008 19.37
gojčič, ti se drži raje globokoumnih tem ala sesute stavbe, po krivem obtoženi slovaki itd. Varnostno kopiranje pa prepusti drugim. Tvoj komentar je tudi tukaj popolnoma nepotreben.
Ramzess
29. 01. 2008 13.30
Varnostno kopiranje in hranjenje, četudi začasno, je za nekatere še vedno tabu, španska vas.
Sebastjan Medved
29. 01. 2008 11.21
se zgodi... :) zato pa jst svoj gmail arhiviram