Znanost in tehnologija

Boljše predstavitve dokumentov

Tokio, 30. 07. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nova dokumentna kamera podjetja Canon omogoča učinkovito predstavitev dokumentov, prozornih folij in tridimenzionalnih predmetov.

Canonovi družini izdelkov se je pridružil nov član - dokumentna kamera RE-455X, ki se od predhodnice loči po nižji ceni in lažji zasnovi iz okolju prijaznih materialov. Odlikujejo jo visoka ločljivost XGA, tekoče predvajanje videa s hitrostjo 15 slik na sekundo, zmogljiva 12-kratna optična povečava in izboljšane zmogljivosti samodejnega ostrenja ter osvetljevanja.

Jedro kamere RE-455X je tipalo CCD z 850.000 točkami in funkcijo progresivnega skeniranja, ki zajema visokoločljive posnetke dokumentov, prozornih folij in tridimenzionalnih predmetov ter jih pošilja neposredno v LCD-projektor ali na video zaslon.

Med naprednimi lastnostmi so še zmogljiva dvojna osvetlitev, samodejno nastavljanje fotografiranja, način White Paper za izboljšanje videza besedil in funkcija Still Image za zajem in prikaz stoječe slike. RE-445X ima kompaktno ter zložljivo zasnovo z ročajem, ki še poveča njegovo prenosljivost.