Gospodarstvo

Znižanje naročnine

Ljubljana, 30. 08. 2006 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Telekom bo uvedel posebne pakete klasične telefonije za potrošnike z nizkimi dohodki. Podražitve telefonije ne bo.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je Telekomu kot izvajalcu univerzalne storitve z odločbo naložila uvedbo posebnih paketov za potrošnike. Cena naročnine za enojni in dvojčni PSTN priključek v posebnih paketih ne sme biti višja od cen pred podražitvijo 1. septembra 2006 in ne sme presegati 2.568,00 SIT z DDV za enojni PSTN priključek oziroma 2.088,00 SIT z DDV za dvojčni PSTN priključek.

Za potrošnike z nizkimi dohodki se štejejo tisti naročniki, ki nimajo zagotovljenih sredstev za zadovoljevanje minimalnih življenjskih potreb v višini, ki omogoča preživetje
Za potrošnike z nizkimi dohodki se štejejo tisti naročniki, ki nimajo zagotovljenih sredstev za zadovoljevanje minimalnih življenjskih potreb v višini, ki omogoča preživetje FOTO: POP TV

V skupino potrošnikov s posebnimi potrebami pa sodijo invalidi z najmanj 90% telesno okvaro zaradi izgube vida ali najmanj 70% telesno okvaro zaradi izgube sluha ali najmanj 80% telesno okvaro zaradi seštevka več telesnih okvar, pri čemer mora biti ena od njih najmanj 70%. Za potrošnike s posebnimi potrebami štejejo tudi naročniki, ki so zakoniti zastopniki, skrbniki ali rejniki otroka s posebnimi potrebami.

Da bi lahko posamezniki bili upravičeni do znižanja naročnine za telefonski priključek, morajo Telekomu predložiti ustrezna dokazila: o invalidnosti, osebnih dohodkih, odločbo o upravičenosti do denarne socialne pomoči in druge. Na podlagi pravočasno predloženih dokazil o upravičenosti do posebnih paketov je Telekom upravičencem nižjo naročnino dolžan obračunati že za mesec september.

APEK nadaljuje postopek nadzora proti Telekomu

Telekom Slovenije je, na podlagi uvedenega postopka s strani Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije, napovedano podražitev cen razvezane krajevne zanke in določenih elementov skupne lokacije umaknil. Agencija zato v tem trenutku Telekomu ne bo izdala odločbe o prepovedi dviga cen, vendar nadaljuje postopek nadzora v tem primeru.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.