Gospodarstvo

Telekom še ni prodan

Ljubljana, 04. 01. 2008 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.O./V.L./STA
Komentarji
5

Nobena od treh ponudb za nakup državnega deleža v Telekomu ni povsem zadovoljila komisije.

Telekom še ni prodan.
Telekom še ni prodan. FOTO: POP TV

Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje dela kapitalske naložbe RS v Telekomu Slovenije je do danes, ko se je iztekel rok za oddajo zavezujočih ponudb, prejela tri ponudbe in se z njimi okvirno seznanila.

Član privatizacijske komisije za Telekom in direktor direktorata za elektronske komunikacije Matjaž Janša je sporočil, da nobena od treh ponudb za nakup državnega deleža v Telekomu Slovenije ni povsem zadovoljila privatizacijske komisije. Janša je pojasnil, da so vsi trije ponudniki podali več pripomb in predlogov h kupoprodajni pogodbi. Tako bodo British Telecom, Madgyar Telecom in islandski Skipti pozvali, da do 15. januarja dopolnijo ponudbe. Janša sicer ni želel razkriti nobenih podrobnosti iz ponudb, se najmanj pa cene, ki so jo morebitni kupci ponudili.

Ponudbe so oddali britansko-nemški konzorcij Bain Capital & Axos Capital, ki se mu je pridružilo še podjetje BT Globalne storitve, madžarski Magyar Telekom in islandski Skipti.

Spomnimo ...

Slovenija je mednarodni javni poziv za zbiranje izjav o interesu ter ponudb v postopku prodaje državnega 49,13-odstotnega deleža v Telekomu Slovenije objavila 31. avgusta lani. Prejela je 15 vlog za pridobitev statusa registriranega ponudnika, od teh pa je nezavezujoče ponudbe oddalo 12 zainteresiranih kupcev. Konec oktobra je komisija sestavila izbor ponudnikov, ki jih je povabila v drugi krog. Teh je bilo sedem, od katerih se štirje niso odločili za oddajo zavezujočih ponudb.

Eden od njih je tudi hrvaški Hrvatski Telekom, katerega uprava je v četrtek na svojih spletnih straneh objavila, da se je po izvedenem skrbnem pregledu ter temeljiti analizi položaja in okoliščin, v katerih se omenjeni delež prodaja, odločila, da ne odda zavezujoče ponudbe.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luka.6000000@gmail.com
06. 01. 2008 11.29
nato bo šlo pa zlato ki ga prispevamo mi v tujino a ne robinud?
robinud@volja.net
05. 01. 2008 22.28
luka, samo to zlato za jajca prihaja iz tvojega in mojega žepa. Naj jo prodajo čimprej, da se bo obnašala tržno, ne pa "nesla zlata jajca iz mojega žepa".
maraton62
04. 01. 2008 18.41
Eno laično vprašanje: Ko bo država prodala svoje deleže v podjetjih me zanima, če bo sploh še rentabilna oz. kje bo dobila nadomestilo prihodka?
luka.6000000@gmail.com
04. 01. 2008 17.17
kaj je sploh treba prodajat kuro, ki nese zlata jajca?
nintendo64@email.si
04. 01. 2008 16.17
Spet na silo nekaj prodajajo, na koncu pa še bodo kje prodali Deutsche Telekomu (oz. Magyar), samo da bo Deutsche popolnoma zavrli rast telekomunikacij, tako kot so storili v vseh državah, kjer so prevzeli Telekome. Najhuje pa je to, da zaradi tega tisti ljudje, ki ne živijo v mestih ali v bližini večjih vaških krajev, še desetletje ali več ne bodo dobili širokopasovnega omrežja.