Gospodarstvo

Stavke na tirih ne bo

Ljubljana, 28. 03. 2007 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob dogovoru v vodstvom Slovenskih železnic je železničarski sindikat napovedano opozorilno stavko odpovedal.

Sindikat železničarjev Slovenije je napovedano stavko preklical, ker sta pogajalski skupini ugotovili, da "nenehno prihaja do pomanjkanja železniških izvršilnih delavcev" in soglašali, da bo treba "takoj pristopiti k iskanju novih kadrovskih rešitev", kot so zapisali v skupnem sporočilu za javnost, ki ga je podpisalo tudi vodstvo Slovenskih železnic.

Sindikat železničarjev je opozorilno stavko napovedal zaradi domnevnega pomanjkanja delavcev
Sindikat železničarjev je opozorilno stavko napovedal zaradi domnevnega pomanjkanja delavcev FOTO: Mirko Kunšič

Pogajalski skupini sta se dogovorili tudi o postopkih za izvedbo usposabljanja potrebnega števila delavcev ob upoštevanju povečanega obsega dela.

Razlogi za pomanjkanja delavcev naj bi bili številni, od zdravstvenih težav zaposlenih, slabega stanja železniške infrastrukture, specifika dela ter dejstvo, da je potrebno število delavcev vezano na določila podzakonskih predpisov.

Ob tem so dodali, da sta pogajalski skupini soglašali, da je treba organizacijske in vodstvene funkcije usmeriti v krepitev skupnega dela. To naj bi bilo onemogočeno zaradi "dosedanje nestrokovne delitve dela, ki jo je odpravil novi zakon o železniškem prometu".

Kot smo že poročali, je sindikat železničarjev opozorilno stavko napovedal zaradi pomanjkanja delavcev, preveč nadurnega dela in posledično velikega dela neizrabljenega lanskega dopusta.


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xes
29. 03. 2007 09.42
Sindikatu je spet uspelo... razvoja zeleznic ne bo, izguba bo samo se vecja....
ivo55
28. 03. 2007 12.26
v boj za privilegije..in spet ter spet znova
doki007@email.si
28. 03. 2007 08.39
zadn čas je da se ukinejo te naše železnice ,...ljudi na zavod komplet s poslovodstvom ,...in se gremo raje neki drugi vrtec ,....taki zgubaš pa še zmeri na obličju Slovenije ,.....to je katastrofa,......