Gospodarstvo

Petrol še vedno v igri za Beopetrol

Beograd, 03. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbska agencija za privatizacijo bo predvidoma sredi novembra objavila javni razpis za privatizacijo naftne družbe Beopetrol. Za nakup poslovnega deleža v Beopetrolu se zanima tudi ljubljanski Petrol.

Petrolove cisterne tudi v Beopetrolu?
Petrolove cisterne tudi v Beopetrolu? FOTO: 24ur.com

Direktor centra za privatizacijo Siniša Mali je po poročanju novosadskega časnika Dnevnik vnovič zavrnil nasprotovanja, ki jih v zvezi s prodajo Beopetrola izražajo v hrvaški naftni družbi INA, povezana pa so z lastništvom beograjskega naftnega podjetja. Agencija za privatizacijo se po trditvah Malija ne boji "groženj", ki prihajajo s Hrvaške oziroma iz družbe INA. "Vsi argumenti so na naši strani, saj se je Beopetrol izločil iz družbe INA pred razpadom nekdanje SFRJ," je ocenil Mali.

Po njegovih besedah sta agencija za privatizacijo in pristojno ministrstvo proti zamisli, da se koncesije, ki jih INA "bojda ima v Beopetrolu", povezujejo z njihovim lastništvom v Jadranskem naftovodu. "To niso iste vrednosti, saj tistega, kar je najdražje, to pa je tržišče, ni mogoče menjati za eno cev," je dejal Mali.

Kot je znano, se za nakup Beopetrola zelo zanimajo vse večje srednje- in vzhodnoevropske naftne družbe, tudi ljubljanski Petrol.