Gospodarstvo

Oba ponudnika ostajata v tekmi

Ljubljana, 25. 01. 2008 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Komisija nadaljuje pogajanja z obema ponudnikoma za nakup državnega deleža v Telekomu Slovenije.

Komisija verjame v uspešen zaključek postopka prodaje državnega deleža.
Komisija verjame v uspešen zaključek postopka prodaje državnega deleža. FOTO: Kanal A

Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje dela kapitalske naložbe v Telekomu Slovenije nadaljuje pogajanja o prodaji deleža z obema preostalima ponudnikoma, tako Skiptijem kot Bain Capital & Axos Capital.

Komisija ocenjuje, da nobena ponudba še ni povsem sprejemljiva za komisijo, ter da obstajajo enake možnosti, da pride do dogovora pri obeh ponudnikih. Komisija verjame, da bo z nadaljevanjem pogajanj z obema ponudnikoma zagotovila najboljše pogoje za dosego najvišje možne prodajne cene ter najboljšo izpolnitev preostalih ciljev privatizacije Telekoma Slovenije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Skipti in Bain Capital & Axos Capital & BT sta bila edina, ki sta do prejšnjega ponedeljka oddala izboljšani ponudbi za nakup deleža v Telekomu. Madžarski Magyar Telekom se za izboljšanje ponudbe ni odločil.

Angleži: Ostajamo zanesljiv ponudnik

Iz družbe Bain Capital, ki je del konzorcija z družbama Axos Capital in BT, so se na odločitev komisije odzvali s sporočilom, da "ostajajo zanesljiv ponudnik". Kot dodajajo, so oddali prepričljivo in transparentno gotovinsko ponudbo za nakup državnega deleža v Telekomu Slovenije. Konzorcij sestavljajo strateški in finančni vlagatelji z viri, ki zagotavljajo popolno podporo in pomoč sedanji upravi Telekoma Slovenije pri razvoju in regionalni rasti družbe, še piše v sporočilu za javnost.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nintendo64@email.si
25. 01. 2008 17.16
Če že mora biti kakšen hudič, te naj bo vsaj manj hudi (Islandci). Angleži bodo vse sklumpali, tako kot imajo doma sami.
zurbrigen
25. 01. 2008 14.26
Jest ga kupim z dobrodušno ponudbo iz lastnega žepa 10.000€ ostali kupci tko vedno s tujim kurcem po koprivah mahajo :)