Gospodarstvo
Oglas

O videzu, trajnostnem razvoju in etiki

Ljubljana, 19. 02. 2009 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O tem bo govora na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu, ki bo že osemnajstič odprl svoja vrata v Portorožu. V luči trenutnih razmer pa bo tokrat na sporedu tudi kriza in kako jo uspešno preživeti.

Na lanskem SOF-u je "dogajalo".
Na lanskem SOF-u je "dogajalo". FOTO: Dare Čekeliš

Slovenski oglaševalski festival (SOF) je osrednji dogodek oglaševalske stroke pri nas. Vsako leto tako izberejo najboljše oglaševalske rešitve, na ogled se postavi celoletno dogajanje na oglaševalskem prizorišču, najboljšim podelijo nagrade, s tem pa spodbujajo ustvarjalnost, podjetnost ter širjenje novih znanj.

SOF bo 25. marca letos postal polnoleten. Obljubljajo veliko zanimivih tem, prav tako ne bo šlo brez zabav, o katerih se še dolgo piše, še dlje pa govori. Že osemnajstič po vrsti bodo najboljšim podelili tudi nagrade. Prijavljena dela bodo tekmovala za velike nagrade za zmago v posameznih tekmovalnih skupinah, za zlata priznanja, ki bodo nominirana za velike nagrade, za srebrna priznanja in za diplome. Nagrade in priznanja bodo podeljevali dva festivalska večera.

Kaj pa vsebina?

Rum za pogum

Na marketinškem nebu se dnevno rojevajo nove paradigme, sočasno pa v tehniki nove platforme. Vse to je na voljo, vendar se zdi, da vsem skupaj včasih zmanjka poguma, pravi Uroš Goričan iz Planeta 9, ki bo predstavil nekaj zanimivih in zabavnih primerov vsebin, ki preskakujejo ustaljene marketinške in tehnične prakse.

Kako delujejo človeški možgani?

Več kot 90 odstotkov našega odločanja poteka na podzavestni ravni, klasične ankete in ciljne skupine pa pogosto ne razkrijejo resnične motivacije potrošnikov. Roger Dooley, svetovalec in lastnik podjetja Dooley Direct, ki največjim svetovnim podjetjem pomaga razumeti in implementirati nove tehnike in tehnologije na področju marketinga, bo spregovoril o tem, kako raziskave na področju nevroznanosti in vedenja tržnikom pomagajo razumeti odločanje potrošnikov in kako je mogoče tako izdelke kot oglase optimizirati za doseg največjega možnega odziva potrošnikov.

Poseben gost: Ora Ito

Drugi dan festivala bo gost SOF-a priznani francoski oblikovalec Ora Ito, ki ga je v Slovenijo in na Slovenski oglaševalski festival povabila agencija Pristop. Ora Ito je oblikovalec, ki je doslej sodeloval z uveljavljenimi globalnimi blagovnimi znamkami, kot so Nike, Vuitton, Bic, Apple, Heineken, Toyota, Adidas … V Sloveniji ga poznamo predvsem po njegovem sodelovanju z Gorenjem.

Ne gre brez recesije

Tudi na Slovenskem oglaševalskem festivalu ne bo šlo brez govora o krizi. O tem, kako jo čim bolj uspešno preživeti, bo spregovoril predsednik uprave Fructala Toni Balažič.

… niti brez dobrih zabav

Zabave na SOF-u so že tradicionalno odlične. Tako bodo v Portorožu letos kar tri vznemirljive noči. Mikavno, ni kaj.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kr-eden
19. 02. 2009 18.12
Veste kaj... če je reklama za LEKADOL C vrh dosežkov slovenskega oglaševalskega preostora, potem je najbolje, da se vsi skrijejo pod mamino kiklo in se nehajo tko repenčit. Sicer pa je tale SOF itak sam sebi namen, in tudi tu se vidi vsa beda slovenskega oglaševanja -* tudi sami sebe ne znajo oglaševati vsaj malce primerno stroki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!