Gospodarstvo

Novi direktor letališča Maribor

Maribor, 16. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo družbe Prevent je včeraj predstavilo novega direktorja Aerodroma Maribor, 54-letnega komercialista in podjetnika Silva Ambroža.

"Najprej se bomo lotili tehnološke prenove letališke infrastrukture, ki ni več v najboljšem stanju. Ocenjujemo, da bomo objekte, ki so v naši lasti, prenovili do konca leta. Upajmo, da nam bo pri tem lahko sledila tudi država z obnovo svojih objektov (kontrolni stolp, potniški terminal). Kakovost letaliških storitev želimo dvigniti na evropsko raven, zato bomo morali vložiti približno 3 milijone evrov," pravi Silvo Ambrož. Novi direktor Aerodroma Maribor konkretnih načrtov in dogovorov z letalskimi prevozniki še ni želel razkriti, potrdil pa je, da se je v Mariboru že dogovarjal z direktorjem Adrie Airways o sodelovanju pri vzpostavitvi redne letalske linije. Stekli so tudi dogovori s predstavniki Croatie Airlines in Montenegroairlines o čarterskih poletih, ki pa bodo najbrž uresničeni šele prihodnje leto.

Silvo Ambrož je komentiral tudi možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko ter predstavil še nekatere obletališke načrte: "S Slovensko vojsko dobro sodelujemo in se dogovarjamo za operativno uporabo mariborskega letališča tudi za njihove potrebe in namene. Razvijali bomo tudi malo aviacijo, šolanje pilotov, servisne dejavnosti, s pomočjo Univerze v Mariboru pa bomo usposabljali in kasneje tudi zaposlovali strokovne kadre študijske smeri letalstva. Obdržali bomo nedeljski avtomobilski sejem, ki ga bomo logistično nekoliko posodobili," je dodal Silvo Ambrož.

Začrtane poslovne dejavnosti - še posebno razvoj tovornega prometa - bi laže dosegali z daljšim obratovalnim časom letališča, za kar se bodo skušali dogovoriti z ministrstvom za promet in Uradom za letalstvo. Stečajna upraviteljica Majda Jaki je z včerajšnjo uspešno predajo pravne osebe Aerodrom Maribor v last in posest slovenjgraški družbi Prevent prenehala opravljati naloge stečajne upraviteljice stečajnega dolžnika, še naprej pa bo skrbela za postopke v zvezi z vodenjem stečajne mase, iz katere je včeraj poplačala vse terjatve delavcev v višini 103 milijone tolarjev.

Družba Prevent bo za zdaj obdržala vseh 20 delavcev letališča, že drugo leto pa naj bi število zaposlenih povečali.

SORODNI ČLANKI