Gospodarstvo

Mura ostaja slovenska

Murska Sobota, 14. 01. 2008 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Murine uprave Kumperščak je povedal, da prevzema družbe ne načrtuje nihče in ob tem poudaril, da je Mura stabilno podjetje.

Mura je stabilno podjetje, prevzema družbe ne načrtuje nihče, zato lastniška struktura ostaja nespremenjena, je na novinarski konferenci ob obisku ministrice za delo Marjete Cotman ter gospodarskega in prometnega ministra Andreja Vizjaka in Radovana Žerjava, v Muri povedal predsednik uprave Aleš Kumperščak.

Prvi mož Mure je tudi dejal, da so proizvodne zmogljivosti polno zasedene, pomagajo jim tudi kooperanti, družba pa da bo nadaljevala politiko iz preteklosti, kar pomeni zmanjševanje števila zaposlenih po načelu naravnega odliva.

Po njegovih besedah bodo lanski poslovni rezultati zelo podobni rezultatom iz leta 2006, za leto 2008 pa da imajo v družbi smele načrte preoblikovanja in prestrukturiranja.

Minister Vizjak, ki se je z upravo Mure skupaj s kolegoma srečal zaradi ugibanj o morebitni spremembi lastništva družbe, je po sestanku dejal, da je Mura eden najpomembnejših gospodarskih subjektov, sleherna informacija, ki povzroča negotovost, pa da je skrb zbujajoča tudi za vlado. Kot je dejal, so ministri z obiskom želeli od najodgovornejših takoj dobiti ustrezne informacije. Ob tem je poudaril, da je 'pomirjen in vesel', da je Mura stabilno in polno zaposleno podjetje pred prenovo in opozoril, da je gospodarsko ministrstvo leta 2003 Muri odobrilo državno pomoč v višini 10 milijonov evrov.

Ministrica Cotmanova se je pred srečanjem z upravo sestala tudi s predstavniki sindikata in sveta delavcev, pogovarjali pa so predvsem o ogroženosti delovnih mest. Cotmanova je povedala, da je dobila zagotovila, da delovna mesta niso ogrožena, Kumperščaku pa je predlagala, da bolj sodeluje s sindikatom oz. delavci.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrej.rajh@ibe.si
15. 01. 2008 11.33
Novinarja članka sprašujem, kaj pomeni naslov članka MURA OSTAJA SLOVENSKA? Ali avtor sugerira, da je tovarna MURA naša (od državljanov in državljank)? Avtor članka očitno ne ve, da v kapitalizmu beseda NAŠE ne obstaja; je samo MOJE ali pa TVOJE. MOJE je to kar imam v žepu