Gospodarstvo

'Tožbe proti nesposobnim managerjem'

Maribor, 10. 04. 2009 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.R. / STA
Komentarji
10

Novoustanovljeni Zavod za zastopanje malih delničarjev ob aktualnih finančnih "aferah" napoveduje odškodninske tožbe proti vodilnim v podjetjih, z namenom zaščititi male delničarje.

Predsednik zavoda Stanislav Zajšek je napovedal tožbo proti vodilnim v Istrabenzu, če bo zanj uveden stečaj.
Predsednik zavoda Stanislav Zajšek je napovedal tožbo proti vodilnim v Istrabenzu, če bo zanj uveden stečaj. FOTO: Dare Čekeliš

Zavod za zastopanje malih delničarjev je v postopku ustanavljanja in bo imel sedež v Mariboru.

Kot je na današnji predstavitveni novinarski konferenci v Mariboru ocenil predsednik zavoda Stanislav Zajšek, interesi malih delničarjev v Sloveniji niso primerno zastopani, malih delničarjev pa po njegovih besedah nihče ne ščiti, niti država. Zato si bo zavod poleg sodelovanja na skupščinah prizadeval tudi za spremembo zakonodaje, ki bi malim delničarjem omogočala zastopanje tudi v nadzornih svetih družb, kjer bi lahko opozarjali na nepravilnosti.

Informacije, ki zadevajo dogajanje v Istrabenzu, je označil kot "zastrašujoče" in navedel, da se mali delničarji množično obračajo nanj in sprašujejo, kaj lahko storijo. Po njegovem mnenju se v takšnih primerih ne da izgovarjati na recesijo, temveč so vodilni v podjetju moralno in odškodninsko odgovorni za nastali položaj, zato zavod v takšnih primerih napoveduje odškodninske tožbe proti "nesposobnim managerjem". Podobno meni za dogajanje v NKBM.

Več na www.cekin.si

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

danaaajaaa
14. 04. 2009 10.12
Je to morda isti Stanislav Zajšek AZA, ZAJŠEK STANISLAV S.P., PRODAJA IN MONTAŽA KLIMA NAPRAV??? Koliko verjeti nekomu ki ima zaprt račun? Glede na vse kar se dogaja, kako vsi kradejo in lažejo, morda malo več previdnosti ! Sodišče??? Hehehe, pa ne naše! Ti vendar vedno odločijo v korist barab!
illuminati
13. 04. 2009 21.53
kathalena !!! se 100x podpišem !!!! ...ampak ker so vsi isto sranje , se to ne bo nikoli zgodilo - le v medijih bo nekaj zapisano , da se bomo imeli mi mali državljani kaj za pogovarjati in debatirati !
matej962
13. 04. 2009 21.43
Dolgo nam je trajala ta država glede na to kako so se naši izvoljeni politiki obnašali do nje.
matej962
13. 04. 2009 21.41
Treba je lopove tožiti slovenskemu sodišču. Bannanne. banane............
Joze Dolar
11. 04. 2009 15.53
TO ZNANSTVENO FANTASTIKO ,DA BODO ODGOVORNI VODILNI ,ODGOVARJALI IN CELO KAZNOVANI BI PA RES RAD VIDEL IN VEČINA SLOVENCEV TUDI .
Kathalena
11. 04. 2009 15.07
GRAND CHAMBER CASE OF ŠILIH v. SLOVENIA (Application no. 71463/01) JUDGMENT STRASBOURG 9 April 2009ž Plačajte Slovenski, delavci in državljani za lenobo, napake, nedelo, vašega pravosodnega sistema, kjer sodniki samo tečnarijo, si čistijo kremplje in zijajo čez okno ter pasejo faušijo in sanjajo o poslanskih plačah trajnemu mandatu, ter doživljenskemu pasenju lenobe , in privilegijah. Zato sindikat ne zavajat z tožbami, jalovim početjem zgornja nresnica o Slovenskem pravosodnem siste,mu pove zadosti če sindikat ni sposoben organizirat generalnega štrajka ter ločit delavcev od zajedalcev države bodo delavci to naredili brez sindikata.
titovka
10. 04. 2009 21.42
KAJ STE PA ČALAKI 18 LET....KAJ STE PREJ DELALI???DA SO VSE POKRADLI IN SLOVENSKI NAROD SPRAVILI NA KOLENA!!!!!SRAMOTA!!!!!
manco-capac
10. 04. 2009 20.03
Upam, da bo kaj iz tega, če ne si bomo mali delničarji še s tistimi delnicami, ki so nam ostale od lastninjenja, lahko samo še ta zadnjo obrisali.
Jinks
10. 04. 2009 18.05
Kot da gre verjeti, da se bo začelo preganjati lopove, ki kradejo družbeno premoženje (siromašijo proračun, pokojninske sklade), uničujejo in ropajo državna podjetja, ropajo zdravstveno blagajno itn. Kdo si pa upa postaviti po robu temu koruptivnemu stroju? Bandi koristoljubnih ambicioznih nesposobnežev? Razni politiki, župani, pravniki, odvetniki, sodniki, zdravniki, javni uslužbenci, ministri, bivši ministri, poslanci, itd. Saj ni konca. Roka roku umije, vrana vrani pa ne izkljuje oči.
Zlobni
10. 04. 2009 17.14
dobil sem (neuradni) odgovor vseh potencialno vpletenih strank na to 'drzno' potezo malih delničarjev: sodišča: HEHEHEHEHEHEHEHE.... vlada: HAHAHAHAHAHAHAHA.... Istrabenz: HIHIHIHIHIHIHI...crk..crk...HIHIHIHI...