Gospodarstvo

Le trije proti širitvi

Ljubljana, 15. 05. 2006 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski mestni svetniki so presenetljivo gladko potrdili širitev hipermarketa Mercator v Šiški.

Širitev Mercatorjevega centra ob Celovški cesti v Šiški predvideva rušitev diskonta Emone
Širitev Mercatorjevega centra ob Celovški cesti v Šiški predvideva rušitev diskonta Emone FOTO: POP TV

Ljubljanski mestni svetniki so na nadaljevanju aprilske seje sprejeli odlok o lokacijskem načrtu za širitev Mercator centra v Šiški z 29 glasovi za in 3 proti brez razprave, saj na lani sprejeti osnutek ni bilo vloženih amandmajev. Med drugim so sprejeli tudi osnutek odloka o programu opremljanja za to območje ter osnutek odloka o programu opremljanja zemljišč za gradnjo za obstoječo komunalno infrastrukturo za območje MOL s pripombami iz razprave, ki ga je izdelalo podjetje LUZ iz Ljubljane.

Mercator naj bi v prihodnjih mesecih dobil vsa potrebna dovoljenja in se razširil s sedanjih petnajst tisoč na več kot trideset tisoč kvadratnih metrov.

Odlok o lokacijskem načrtu za širitev Mercatorjevega centra ob Celovški cesti v Šiški predvideva rušitev diskonta Emone ter širitev Mercatorjevega nakupovalnega središča. 17.000 kvadratnih metrov novih površin bo po besedah vodje službe za lokacijske načrte in prenovo Alenke Pavlin nadomestilo diskont Emona. Dovoljena je tudi nadzidava objekta Šenk.

Velika večina mestnih svetnikov je med glasovanjem o širitvi Mercator centra v Šiški dvignila roke
Velika večina mestnih svetnikov je med glasovanjem o širitvi Mercator centra v Šiški dvignila roke FOTO: Dare Čekeliš

Pod novo zgrajenim objektom bo 257 novih parkirnih mest, vseh skupaj na območju pa 900, kar zadošča veljavnim normativom, je poudarila Pavlinova in dodala, da so na podlagi poročila o vplivih na okolje pridobili tudi okoljevarstveno soglasje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.