Gospodarstvo

Korotaju opozorilo pred odpovedjo

Sladki Vrh, 03. 03. 2008 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik sveta delavcev v Palomi Jože Korotaj je prejel obvestilo o izreku opozorila pred redno odpovedjo.

Predsednik sveta delavcev v Palomi Jože Korotaj je od predsednika uprave v sladkogorski tovarni papirja Danila Marina po pošti prejel obvestilo o izreku opozorila pred redno odpovedjo. Postopek o izredni odpovedi, ki je bil zoper Korotaja sprožen zaradi domnevne kršitve delovnih obveznosti, pa je ustavljen, je sporočil Korotaj.

Sedež Palome je v Sladkem Vrhu.
Sedež Palome je v Sladkem Vrhu. FOTO: POP TV

Kot je še dodal, je v pismu še zapisano, da se mu lahko v primeru ponovne kršitve pogodba iz krivdnega razloga redno odpove, če bo v enem letu od prejema pisnega opozorila kršil obveznosti iz delovnega razmerja.

Marin naj bi Korotaju v pisni obrazložitvi odločitve zapisal, da predsednik sveta delavcev v svojem zagovoru, 15. februarja, sicer ni navedel nobenih dejstev, ki bi ga razbremenile obtožb, še posebej glede na dejstvo, da je profesionalni predsednik sveta delavcev.

Prvi mož Palome je v pismu še zapisal, da je takšna odločitev sprejeta zgolj zato, da se prekine dolgotrajni spor, ki hromi delovanje uprave in družbe ter negativno vpliva na poslovanje družbe, hkrati pa dodaja, da uprava spoštuje Korotajeva prizadevanja za ohranitev in spoštovanje delavskih pravic, vendar meni, da medijsko obračunavanje in prirejanje podatkov za to ni primerno.

Paloma
Paloma FOTO: POP TV

Korotaj je v svojem odzivu na odločitev uprave Palome zapisal, da je kot predsednik sveta delavcev zastopal stališča sveta delavcev, ki so bila sprejeta s soglasnimi sklepi sveta. Omenjeni organ bo po njegovih besedah nadaljeval s svojim delom v zastopanju interesov delavcev, podjetja in lastnikov, pri tem pa jim nihče iz uprave ne bo preprečil, da bi še naprej delovali v duhu dobrega gospodarstvenika.

Sicer pa tako Korotaj kot svet delavcev ostajata na svojih stališčih o slabitvi konkurenčnosti Palome s strani uprave v času privatizacije ter o enormnih zneskih za odvetniške storitve in ostale zunanje intelektualne zadeve. Prav tako ostajajo tudi na svojem stališču, da je uprava družbe skupaj z nadzorniki eno telo, saj uprava družbe ne deluje v skladu z navodili lastnikov in ne deluje na podlagi sprejetih sklepov nadzornega sveta.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumadinac
04. 03. 2008 15.59
v Palomi sem mislil...
Šumadinac
04. 03. 2008 15.58
doki007 | 04.03.2008 | 11:57 - v Muri so bili vedno problemi, lahko bi jezik stegnu že nekaj let nazaj..Če pa podjetju ne gre, si pa naj delavci poiščejo službo drugje.
doki007@email.si
04. 03. 2008 11.57
ha ha ,....bajukovi direktorji so začel grozit nekomu ki je govoril resnico ,....!!!!!!---primer paloma --to je podlo in značilno za bajukovo politiko ,......!