Gospodarstvo

Istrabenzu zdaj 60 odstotkov delnic

Ljubljana, 16. 05. 2006 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Istrabenz si je v okviru javne ponudbe za prevzem Droge Kolinske pridobil še 4,61 odstotka vseh delnic ljubljanske družbe.

Holdinška družba Istrabenz je v okviru javne ponudbe za prevzem Droge Kolinske, ki se je iztekla minuli petek, pridobila 662.827 oz. 4,61 odstotka vseh delnic ljubljanske družbe. Skupaj s 55,63-odstotnim deležem, ki ga je Istrabenz obvladoval že pred objavo ponudbe za prevzem, je koprska družba postala lastnica 8.664.099 oz. 60,24 odstotka vseh delnic Droge Kolinske, so sporočili iz Istrabenza, kjer ugotavljajo, da je ponudba uspela.

Kot je dejal predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, rezultat ponudbe kaže, da delničarji verjamejo, da bo Droga Kolinska uspela obvladati tveganja, povezana z uresničitvijo zastavljene poslovne strategije. "Istrabenz ostaja dolgoročni strateški lastnik Droge Kolinske in podpira poslovno strategijo uprave družbe," je poudaril Bavčar.

Predsednik uprave Droge Kolinske pa je zatrdil, da rezultat ponudbe za odkup ne vpliva na strateške usmeritve in tekoče aktivnosti vodstva Droge Kolinske. Letošnja prioriteta družbe po njegovih besedah ostaja uspešna zaključitev postzdružitvene integracije, do leta 2010 pa naj bi Droga Kolinska postala vodilno prehrambeno podjetje v regiji. "Rezultat ponudbe za odkup kaže, da so obstoječi delničarji pripravljeni prevzeti tveganja, povezana z realizacijo zastavljenih ciljev," je dejal Ferko.

Kot je znano, je Istrabenz delničarjem Droge Kolinske v javni ponudbi, ki jo je objavil 14. aprila, ponujal 2450 tolarjev za delnico, kar predstavlja povprečje tržnih tečajev delnice Droge Kolinske v zadnjih tridesetih trgovalnih dneh na Ljubljanski borzi, od vključno 30. januarja do vključno 13. marca, pojasnjujejo v koprski družbi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.