Gospodarstvo

Gradbeni stroji v Šiški

Ljubljana, 26. 03. 2007 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Šiški se začenja prenova Mercatorjevega centra, ki naj bi bila v celoti končana v začetku decembra.

Ljubljanski mestni svet je februarja leta 2005 glasoval proti gradnji večnamenskega kompleksa ob Celovški cesti, ki ga je nameraval izvesti Spar. Razprava je takrat mestne svetnike razdelila na dva tabora. Prvi so poudarjali, da bi v novem Sparovem centru delo našlo 1500 ljudi, spodbudil pa bi tudi razvoj tega dela Ljubljane. Nasprotniki pa so menili, da bi še dodatno obremenil cestno omrežje.

Maja 2006 pa je mestni svet z 29 glasovi za in 3 proti presenetljivo gladko potrdili širitev hipermarketa Mercator v Šiški. Kot kaže, Mercator ne bo obremenil cestnega omrežja?

Ob 11. uri bodo porušili staro stavbo za Mercator centrom v Šiški, s tem pa se bodo pričela dela za prenovo Mercator centra Ljubljana. Predvidoma 1. avgusta bomo center zaprli in Hipermarket ponovno odprli predvidoma 15. septembra. V začetku decembra pa bo prenovljeni Mercator center Ljubljana odprt.

V stolpiču, ki bo zgrajen na zahodni strani prenovljenega Mercator centra, bo 6000 m2 površine več, skupaj pa bo v prenovljenem Mercator centru 66 lokalov dodatne ponudbe na skupni površini skoraj 27.700 m2, kar je 16.000 m2 več kot doslej.

Vrednost naložbe je približno 30 milijonov evrov
Vrednost naložbe je približno 30 milijonov evrov FOTO: Dare Čekeliš

V prenovljenem Mercator centru bo pestra ponudba za otroke, specializirane trgovine z oblačili in obutvijo priznanih blagovnih znamk, bančniški oziroma finančni in zavarovalniški del, privlačne pa bodo tudi restavracije z različnimi zvrstmi kuhinje, od japonske do mediteranske. Več bo tudi parkirnih mest.

Mercator ima v Šiški še vedno primat
Mercator ima v Šiški še vedno primat FOTO: Dare Čekeliš

V Mercatorju obljubljajo, da bo urejen okoliški promet, poskrbljeno bo za urejenost celotnega območja. Zaokrožena bo osnovna trgovska infrastruktura. Prav tako bodo urejene dodatne aktivnosti za preživljanje prostega časa najmlajših; notranje igrišče, zunanje igrišče, parkovni nasadi. Naredili so tudi prometno študijo za čas gradbenih del. Večji gradbiščni transporti se ne bodo izvajali v prometnih konicah, predvsem ne med 15. in 17. uro. Ves čas gradnje se bo promet odvijal nemoteno in z običajnimi obremenitvami, saj bo v najbolj intenzivni fazi gradnje meseca avgusta Hipermarket tudi zaprt. Nato pa bo gradbišče povsem ločeno od komunikacij tistega dela centra, ki bo obratoval med gradnjo, obljubljajo investitorji.

Rušenje Mercatorja
Rušenje Mercatorja FOTO: Dare Čekeliš

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

K_K
28. 03. 2007 10.33
orb_ter , vam vaščanom ljubljane je vse jasno, mi pa ki živimo izven vasi ljubljana, pa tega ne vemo !!!
Orb
27. 03. 2007 09.04
retema: Koliko Mercator centrov pa je v Šiški? En sam in tega je nemogoče zgrešit.
K_K
26. 03. 2007 13.23
naslov tega centra, prosim ! šiška je velika vas, kneda !?
OldSkul
26. 03. 2007 12.04
Zdaj bom končno kupil kaj, kar nima veze z živili, tudi v Mercatorju, do zdaj je bilo treba hodit pa v CityPark. Končno so se spravili povečat tale Mercator, ki je bil bolj žalost kot ne, saj povsod po jugu gradijo večje trgovske centre.
sracko@mail386.com
26. 03. 2007 11.44
Pa naj še kdo reče, da se "Mečkator" nič več ne razvija, odkar ni več Jankovića tam. Razen če "Janko" kot župan daje sredstva iz mestnega proračuna za tovrstne investicije. (teorija zarote press).