Gospodarstvo

Ferko na čelu Droge Kolinske

Izola, 07. 04. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Droge Kolinske je za predsednika uprave družbe imenoval Roberta Ferka, sedanjega prvega moža izolske Droge.

Robert Ferko je povedal, da imenovanje zanj predstavlja pozitivno potrditev njegovega dosedanjega dela (Foto: POP TV)
Robert Ferko je povedal, da imenovanje zanj predstavlja pozitivno potrditev njegovega dosedanjega dela (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Delničarji Droge in Kolinske so v sredo na ločenih skupščinah podprli združevanje družb, s čimer so sklenili ključno dejanje združitve. Delnice združenega podjetja naj bi po načrtih na borzi začelo kotirati julija.

Uprava Droge Kolinske je enočlanska, funkcijo s petletnim mandatom pa bo Robert Ferko začel opravljati na dan registracije Droge Kolinske, ki je predvidena do konca aprila letos. Nadzorni svet Droge Kolinske se je sestal potem, ko so delničarji Droge in Kolinske na ločenih skupščinah podprli projekt združitve, in za svojega predsednika imenoval predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja. Nadzorni svet je hkrati ostalim članom uprav obeh družb ponudil možnost, da prevzamejo funkcije izvršnih direktorjev v združeni družbi.

Ferko je po imenovanju izrazil zadovoljstvo, da so mu predstavniki lastnikov zaupali vodenje združenega podjetja. "To je po eni strani pozitivna potrditev mojega dosedanjega dela, hkrati pa mi seveda nalaga nove odgovornosti. Integracija dveh družb je namreč velik poslovni izziv in bo zame osebno in za širše vodstvo nove družbe primarna naloga," je poudaril Ferko. Svoje imenovanje je označil kot znak, da "neprekinjeno nadaljujemo s procesom integracije".

Delničarji Droge in Kolinske so na ločenih skupščinah podprli projekt združitve (Foto: POP TV)
Delničarji Droge in Kolinske so na ločenih skupščinah podprli projekt združitve (Foto: POP TV) FOTO: Dare Čekeliš

Kot je dejal Bavčar, Ferko kot strokovnjak in manager uživa zaupanje članov nadzornega sveta, že doslej pa se je izkazal kot dober poznavalec prehrambene industrije. "Verjamemo, da bo znal s svojimi 16-letnimi delovnimi izkušnjami uspešno zasledovati vizijo Droge Kolinske kot vodilnega regionalnega prehrambnega podjetja," je povedal predsednik nadzornega sveta.

Največji lastnik Droge Kolinske je Istrabenz s 55-odstotnim deležem, sledita pa Slovenska odškodninska družba in Kapitalska družba, ki imata skupaj približno 10 odstotkov delnic združenega podjetja. Med večjimi lastniki sta še investicijska družba Maksima s približno osemodstotnim deležem in Triglav DZU s približno štiriodstotnim deležem.

SORODNI ČLANKI